13 de juliol de 2020 13/7/20

Almassora selecciona 19 propostes ciutadanes per a la votació en els pressupostos participatius

Almassora selecciona 19 propostes ciutadanes per a la votació en els pressupostos participatius - (foto 1)

  Davant les més de 50 propostes rebudes per part de la ciutadania per a la seua inclusió en els pressupostos participatius, la comissió encarregada de valorar-les ha seleccionat 19 projectes, que ara hauran de prioritzar els ciutadans. Una altra de les principals novetats de la present edició serà l'increment en la partida pressupostària que l'equip de govern dedicarà a la materialització d'aquestes actuacions i que arribarà als 200.000 euros en l'exercici de 2018.

  A fi de simplificar l'organització de les propostes, les 19 actuacions triades s'han classificat en tres blocs que engloben les obres en voreres, en parcs i en altres instal·lacions municipals. Els veïns hauran d'escollir tres opcions de cada apartat i puntuar-les de l'1 al 3, segons la prioritat de cada inversió.

  D'aquesta manera, l'equip de govern donarà cabuda a les iniciatives rebudes durant la primera fase d'aquests presupostos participatius i que plantejaven millores d'accessibilitat en diferents punts del Grup Pius XII, carrer l'Alcora, avinguda Castelló o carrer Sant Enric, entre altres, un capítol que tindrà un pressupost de 50.000 euros. També inclourà actuacions en parcs com el Manuel Pesudo o Pitillo i una proposta per a ampliar la xarxa de fonts públiques, actuacions que hauran de executar-se segons les prioritats que establisquen els veïns i per a les quals el consistori ha reservat uns altres 50.000 euros de crèdit.

  Referent a obres i noves instal·lacions, destaquen l'ampliació del gimnàs municipal, l'aïllament acústic de la biblioteca, l'ampliació de la xarxa de carril bici, la instal·lació de nous espais esportius a l'aire lliure o la culminació de les obres en el parc vial, a més de l'adequació d'una zona de pipican al parc Víctimes del Terrorisme. Aquest capítol, en el qual els veïns hauran de triar novament tres opcions i numerar-les, tindrà 100.000 euros de pressupost.

  Per a la regidora de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, l'estructuració dels projectes obeeix a “la voluntat de la comissió encarregada de triar-los de donar cabuda al major nombre de propostes ciutadanes possible, una propostes sobre la necessitat de les quals hauran d'opinar els veïns en la fase de votació que començarà dilluns que ve”. L'edil ha agraït “la col·laboració dels representants de tots els grups municipals, la qual ha sigut de gran ajuda per a seleccionar, des de la pluralitat i el consens, els projectes més beneficiosos per al conjunt de la localitat”.

  Per la seua banda, l'edil d'Hisenda -l'altra regidoria impulsora dels pressupostos participatius-, Santiago Agustí, ha assegurat que “l'increment en 25.000 euros respecte a l'exercici de 2017 permetrà materialitzar un major nombre d'aquests projectes”. L'edil ha recordat que els fons reservats en aquesta partida s'han duplicat en els últims en tres anys, un augment que segons Agustí evidencia "la integració progressiva que aquest executiu ha fet de l'opinió i les necessitats expressades pels veïns d'Almassora a la gestió dels diners de tots".

  Així doncs, el termini per a la votació de les propostes presentades començarà dilluns que ve 16 d'octubre i culminarà el divendres 29. Les veïnes i veïns podran participar a través de l'enquesta que l'Ajuntament d'Almassora habilitarà en la web i l'App municipals, així com emplenant les paperetes i dipositant-les en les urnes que trobaran en la pròpia casa consistorial, la biblioteca, la piscina coberta, l'Ateneu Jove, la Casa de la Música, la reguarda de la Policia Local en la platja i en els centres socials de Corell, Fátima i Sant Felip.

  Pujar