elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora s’avança a la província i recuperarà el dimarts el mercat de roba

Almassora s’avança a la província i recuperarà el dimarts el mercat de roba
  • El recinte s’ampliarà en la mateixa ubicació per a garantir la distància

El mercat ambulant d'Almassora recuperarà les parades de tèxtil dimarts que ve 26 després de coordinar el dispositiu de seguretat per a garantir les mesures sanitàries enfront del coronavirus. Una reunió entre comerciants, tècnics i el regidor de Comerç, Javier Martí, ha confirmat la viabilitat de reprendre la iniciativa comercial com a suport al sector en un moment de grans dificultats econòmiques que situarà a Almassora com a pionera entre els municipis de la seua grandària en l'àmbit provincial.

D'aquesta forma, la plaça d'Espanya i l'avinguda José Ortiz acolliran a prop de 50 negocis de venda ambulant amb les més estricticas mesures de seguretat en l'aforament, la higiene i la distància entre compradors i venedors. Així ho ha confirmat Martí, qui ha assenyalat que el recinte continuarà clos i per a accedir serà necessari utilitzar màscara i gel hidroalcohólico.

Una vegada a l'interior de l'espai a l'aire lliure, els llocs guardaran entre si la mateixa distància que mantenien fins hui les parades d'alimentació, les primeres que es van incorporar per tractar-se de béns de primera necessitat. En aquest sentit, Martí ha indicat que en aquesta fase 1 en què ja està permesa la venda ambulant i l'obertura de comerços amb aforament reduït, el retorn del mercat ambulant suposa una oportunitat per als venedors, que durant diversos mesos han romàs inactius, així com una oferta de proximitat per a la clientela.

De nou, el personal de Mercats i la Policia Local vetlaran pel compliment de les mesures de seguretat per a evitar aglomeracions i que, com fins hui, l'activitat comercial es desenvolupe amb normalitat. “En aquestes setmanes hem comprovat que el mercat ha tingut molt bona acceptació i tant clients com venedors han complit escrupolosament amb les mesures, per la qual cosa estem segurs que així continuarà ocorrent a partir de la setmana vinent, atés que ja tots ens hem habituat a la nova situació”, segons l'edil de l'àrea.

Exempció de taxes

Cal recordar que el ple de l'Ajuntament d'Almassora ha aprovat la modificació de l'ordenança per a l'exempció de la taxa per l'ocupació de la via pública a les terrasses d'hostaleria i parades del mercat ambulant des del 14 de març i fins al 31 de desembre de 2020. L'objectiu d'aquesta mesura passa per contribuir a la reactivació de l'economia amb una iniciativa que afecta a més de 70 negocis.

Pujar