11 de juliol de 2020 11/7/20

Almassora s’adherirà al Circuit Cultural Valencià

Almassora s’adherirà al Circuit Cultural Valencià - (foto 1)

  El ple de l'Ajuntament d'Almassora aprovarà dilluns que ve la sol·licitud d'adhesió del municipi al Circuit Cultural Valencià per a la coorganització i copatrocini de la programació escènica, musical i audiovisual. L'objectiu passa per ampliar l'accés de la població a la cultura i afavorir l'arribada de subvencions autonòmiques.

  Entre els requisits que compleix Almassora figura la Casa de la Cultura per a acollir la programació d'arts escenénicas, música i cinema; una gestora cultural des de l'any 2000 que s'encarrega de la programació, difusió, tramitació i gestió de les activitats culturals; disposa d'un pressupost anual mínim per a assumir els costos de la programació, i compta amb una ordenança que regula les taxes de les entrades per a teatre, concerts, dansa i cinema.

  El departament de gestió Almassora Cultural està integrat en la Regidoria de Cultura i desenvolupa les activitats culturals i d'oci dirigides a tota la població. El consistori ha format part del Circuit de Teatre Valencià des de l'any 2002 fins a la seua dissolució en 2010. L'any passat, el consistori va iniciar les gestions institucionals perquè l'Ajuntament d'Almassora, "amb una programació estable i molt variada", segons assenyala l'informe que s'elevarà el dilluns al ple, puga adherir-se al Circuit Cultural Valencià.

  En concret, la localitat aspira a adherir-se a la modalitat B de teatre, dansa i circ que inclou un mínim de sis espectacles amb companyies professionals valencianes i una subvenció de fins a 6.000 euros. En la modalitat de música es tracta de programar un mínim de cinc concerts de grups professionals valencians, entre els quals ha de figurar un en valencià. La subvenció és idèntica a l'anterior.

  Finalment, l'apartat de cinema i audiovisual permetria a l'Ajuntament accedir als catàlegs de curtmetratges per a la seua exhibició sota la premissa de programar un mínim de dues sessions de curts valencians i amb la possibilitat de rebre fins a 500 euros en ajudes públiques.

  "El fet de ser membres del Circuit Cultural Valencià ens permetria accedir a produccions que ara desconeixem, incentivar el consum de cultura entre la ciutadania i assistir a tallers i cursos de formació organitzats pel Institut Valencià de Cultura", ha assenyalat la regidora de l'àrea, Isladis Falcó.

  Pujar