4 d’agost de 2020 4/8/20

Almassora s'adhereix al pla autonòmic d'ocupació per a majors de 30 anys i aturats de llarga durada

Almassora s'adhereix al pla autonòmic d'ocupació per a majors de 30 anys i aturats de llarga durada - (foto 1)
  • Sol·licitarà una subvenció de vora 36.000 euros per a la creació de quatre llocs de treball

La Regidoria d'Ocupació d'Almassora aspira a crear quatre nous llocs de treball temporal per a majors de 30 anys i aturats de llarga durada a través del programa d'ocupació impulsat pel Servef per a les corporacions locals. D'aquesta manera, Almassora s'adhereix a la iniciativa i sol·licitarà la concessió d'una subvenció de 35.905 euros, una quantitat que el consistori complementarà amb a prop 2.000 euros.

La petició que registrarà l'Ajuntament d'Almassora arreplega que la durada dels contractes serà de 6 mesos i que no és necessària una formació específica per als llocs. De les quatre persones que s'incorporarien a la plantilla municipal, dues realitzarien labors de suport en el Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i altres dues estarien destinades a neteja de camins i zones industrials.

"Aquesta línia d'ajudes està destinada a dos sectors molt específics de la població aturada i complementa altres programes impulsats pel Consell com els dirigits a menors de 30 anys o a professionals amb formació", ha explicat l'edil d'Ocupació, Roger Beltán. Per al regidor "la proximitat de les administracions locals ens converteix en idònies per a acollir aquest tipus d'iniciatives, de les quals, a més, es beneficien directament els veïns i les veïnes del municipi".

En aquest sentit, Almassora ha formalitzat recentment la contractació de 13 persones a través del programa Avalem Joves, dotat amb 280.875,66 euros i amb una durada de 12 mesos. Així mateix, el consistori ha incorporat a 45 peons agrícoles que treballaran durant el mes d'agost en neteja de camins, sèquies i vessaments.

Aquest últim programa compta amb un pressupost de més de 67.000 euros i està dirigit específicament a treballadores i treballadors del règim especial agrari. Totes aquestes actuacions, així com el pla d'ocupació per a aturats de llarga durada i majors de 30 anys, estan cofinançats per la Unió Europea a través del Programa Operatiu de Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Cal recordar que el Centre de Formació d'Almassora acull des de desembre de 2017 dos tallers d'ocupació d'Administració i Obra, en els quals participen 20 veïnes i veïns del municipi que complementen les lliçons teòriques amb períodes de pràctiques internes i externes. El projecte contempla una ampliació de les instal·lacions del centre, el qual permetrà homologar-los per a impartir noves especialitats.

Pujar