1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora reuneix els experts encarregats de concedir els premis honorífics de la Gala de l'Esport Local

Almassora reuneix els experts encarregats de concedir els premis honorífics de la Gala de l'Esport Local - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora reuneix els experts encarregats de concedir els premis honorífics de la Gala de l'Esport Local - (foto 2)
  Almassora reuneix els experts encarregats de concedir els premis honorífics de la Gala de l'Esport Local - (foto 3)
  Almassora reuneix els experts encarregats de concedir els premis honorífics de la Gala de l'Esport Local - (foto 4)
  Almassora reuneix els experts encarregats de concedir els premis honorífics de la Gala de l'Esport Local - (foto 5)

  El Pregó d'Almassora reunirà aquesta vesprada a 46 agrupacions per a anunciar l'arribada de les festes en honor a la Mare de Déu del Roser, que començaran divendres que ve. D'aquesta forma, la Junta Local de Festes recuperarà la cavalcada suspesa en les celebracions de Santa Quitèria a causa de la pluja i que aquesta vesprada recorrerà l'itinerari de costum amb 19 carrosses. A la nit, l'orquestra Sparta actuarà en la plaça Pere Cornell.

  El Pregó partirà a les 17.00 hores de l'avinguda José Ortiz i passarà pels carrers Sant Lluís, Santa Quitèria, Sant Marc, Sant Ramon i Trinitat. Efectius de la Policia Local, voluntaris de la Junta Local de Festes, membres de seguretat privada i voluntaris de Protecció Civil vetlaran per la seguretat durant l'acte. A més, com és habitual en els últims anys, únicament la carrossa de la reina de les festes, Paula Cubertorer, i les dames Alba Caravaca, Andrea Sánchez, Mónica Moral i Irene Delgado llançaran els 800 quilos de caramels al públic per a evitar accidents.

  El Pregó iniciarà el seu pas amb animació per als més xicotets. A continuació desfilaran els parvularis, el Club Patí Santa Quitèria i les carrosses dels col·legis. Entre els vehicles de les escoles passaran Rollers Almassora Club Patí, Tambors de Passió i Bruixes, Pim pam pum. La cavalcada continuarà amb la representació d'algunes associacions locals com a Grup Scouts Tramuntana, Centre d'Esplai, Lluïsos Almassora i Penya Flamenca Luis de Còrdova.

  Els encarregats d'obrir la secció històrica seran els integrants de l'Associació de Moros i Cristians d'Almassora, que precediran a la Escola de Dolçainers i Tabaleters Coll de Mola de la Pobla Tornesa, Dolçainers de Castelló, el moro Ben-Afelí i Favorita, la carrossa infantil de moros, l'Associació Cultural Dames i Cavallers d’Uixo amb Na Violant d’Hongria i tancarà aquest apartat Jaume I el Infant, procedent de Rubielos de Mora.

  La Associació de Gegants i Cabuts de Benicàssim obrirà la secció costumista, l'última del Pregó. Després d'ells desfilaran la Colla Gegants i Cabuts d'Onda, els Dolçainers i Tabaleters d'Artana, la Escola Municipal de Dança Tradicional El Torrelló d’Almassora, la Colla de Dolçainers i Tabaleters Els Gols d'Almassora, la Associació Cultural el Torrelló d’Almassora amb els gegants i cabezudos Llorenç, Quiterieta, Ben-Afeli, Malafa i Panderoleta.

  Per a finalitzar la desfilada eixirà la carrossa portadora de la tradicional caldera, els clarines, el pregoner i, finalment, la reina i les dames. La Unió Instructiu Musical La Esmeralda tancarà una cavalcada ajornada que la Junta Local de Festes ha aprofitat per a canviar els versos del Pregó, que llegirà Jaime Vaquer, en dos sentits: modificar l'antic “alcalde” per “alcaldessa” i “Santa Quitèria” per la “Mare de Déu del Roser”. El text queda així: “Per ordre de la senyora alcaldessa és fa saber: Tots els fills d’aquesta vila d’Almassora, afiliats i forasters, segueixen sabedors i coneguen, que és començada amb solemnial pregó i manifest, la festa major patronal en llaor a la Mare de Déu del Roser en agraïment al seu patronatge”.

  Pujar