elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora reuneix les empreses per a traçar la modernització dels polígons

Almassora reuneix les empreses per a traçar la modernització dels polígons
  • La trovada tindrà lloc dilluns amb representants de Fepeval i les indústries

L'Ajuntament d'Almassora serà la seu de la reunió promoguda per la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) per a arrancar el programa de modernització dels recintes industrials. El consistori inicia així la carrera pel seu projecte d'entitats de gestió i modernització (EGM) de les àrees industrials amb l'objectiu d'involucrar a les signatures que operen en la localitat.

En concret, la reunió tindrà lloc en l'edifici consistorial dilluns que ve 13 a les 9 hores amb la benvinguda de l'alcaldessa, Merche Galí, i la xarrada inaugural d'Elena Álamo, en representació de Fepeval, per a abordar el futur de les àrees industrials a través d'aquestes entitats de gestió i modernització. L'entitat detallarà les claus del procediment de constitució de la EGM al qual se suma Almassora per a fomentar la competitivitat de les seues empreses.

“Ens trobem en un punt d'inflexió per a la indústria, que està immersa en profunds canvis d'innovació, eficiència energètica, comunicacions, professionalització i relació amb els clients i també amb l'administració i volem ser part d'aquest procés revolucionari que marcarà l'economia local”, ha indicat la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, que serà l'encarregada de clausurar la jornada de treball programada per a dilluns que ve.

La cita té lloc després de les reunions de treball mantingudes entre els representants municipals i Fepeval i abordarà una qüestió clau per al futur de la indústria: l'energia. Així, a partir de les 9.40 hores està prevista la ponència sobre la comunitat energètica local en les àrees industrials, que donarà pas a la intervenció del representant del Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Precisament, Almassora està duent a terme en aquests moments obres de modernització en el polígon Millars, el més antic de la localitat, amb una subvenció de l'IVACE per a adaptar aquest recinte dedicat a la producció i la logística a noves necessitats i afavorir la seua competitivitat enfront d'altres recintes del propi terme municipal i de localitats veïnes. La subvenció de l'entitat de la Generalitat Valenciana ascendeix a 165.340 euros i la resta de la suma fins als 200.276 euros de l'adjudicació és a càrrec de l'Ajuntament d'Almassora.

“La millora dels accessos, les actuacions en adaptació de la mobilitat per als treballadors que es desplacen diàriament, la seguretat o la reducció del consum de l'enllumenat públic d'aquestes zones amb fons FEDER de la Unió Europea són algunes de les inversions que hem iniciat i que continuaran en breu amb la col·laboració d'aquest nou organisme”, segons Martinavarro.

Pujar