15 d’octubre de 2019 15/10/19

Almassora reserva 50.000 euros per a iniciar la reforma de Vora Riu

Almassora reserva 50.000 euros per a iniciar la reforma de Vora Riu - (foto 1)
  • L’obra, confinançada per la Unió Europea, inclou carril bici, miradors i passarel·les

L'Ajuntament d'Almassora preveu invertir enguany 50.000 euros en les obres de reforma del passeig Vora Riu. Els serveis tècnics municipals han dissenyat un projecte que s'executarà per fases per a dignificar l'entorn de la desembocadura i garantir l'accessibilitat de totes les persones. Entre altres, el document inclou 1.500 metres quadrats de vial per als vianants pavimentat, 10.000 metres quadres de jardineria autòctona i tres zones d'ombra.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha avançat aquest matí algunes claus d'aquesta intervenció cofinançada pels fons Feder de la Unió Europea i que permetrà obrir carril bici i instal·lar una zona de mirador i passarel·les per a evitar les barreres arquitectòniques. Tal com assenyala el projecte, aquesta operació “promou la rehabilitació de les zones degradades i l'obertura de la població al riu, aconseguint la promoció de la senda verda i la seua integració en la consciència popular com una part més del poble a utilitzar i conservar”.

La localitat, que va tramitar en el seu moment els permisos al Servei Provincial de Costas, la Conselleria d'Obres Públiques, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i el Consorci del Millars per a actuar en aquest espai protegit, pretén adaptar els 12,5 quilòmetres de senda en aquells trams a riba del riu que dificulten el pas. És el cas de la desembocadura, la zona on conflueix el nucli urbà i les zones inundables sota els ponts de l'antiga N-340 i la via del ferrocarril.

A més, la intenció de l'equip de govern passa per la millora paisatgística de l'entorn del Millars, principalment en les zones que limiten amb els espais habitats, com són la zona de platja que limita amb la desembocadura, el paratge de Santa Quitèria i la zona urbana. Amb aquesta millora, Almassora aconseguirà millorar la imatge de la zona en afavorir la seua difusió entre la població local i el turisme en general. Aquesta part considera que l'augment de visites proporcionarà major control sobre els abocadors il·legals de residus en el paratge i millorarà l'entorn del riu.

Quant a les característiques tècniques del projecte dissenyat des del Servei Municipal de Manteniment i Logística està prevista l'adequació de paviments, la plantació d'espècies vegetals adequades a l'entorn i construcció d'elements per a millorar la zona com els passos elevats, els miradors i elements d'ombra. A més, el paviment delimitarà dos espais, un per a vianants i un altre per a ciclistes, amb tractaments diferents que faciliten la comoditat de tots ells i garantisquen l'accessibilitat.

A causa de l'alt valor ecològic d'aquest espai natural, la intervenció inclou la plantació d'espècies vegetals crearà una secció lineal amb tamarindes, xops, lavanda, plantes de ribera, camomila i romer. En total, al voltant de 10.000 metres quadrats de vegetació autòctona donaran vida a la senda.

ocultar
Almassora reserva 50.000 euros per a iniciar la reforma de Vora Riu
Pujar