21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora reivindica la seua festa taurina amb 15 cerrils per a Santa Quitèria

Almassora reivindica la seua festa taurina amb 15 cerrils per a Santa Quitèria - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han presentat aquest migdia el cartell de toros de Santa Quitèria, que suma 15 bous entre els dissabtes 18 i 25 d'aquest mes. Les representants municipals han agraït a les penyes l'esforç econòmic en el patrocini dels astats, entre els quals s'inclouen els de l’‘encierro’, per a garantir una setmana que uneix “ferros de primer nivell i bona presentació”.

  La setmana taurina arrencarà el dissabte 18 a les 11.30 hores amb el tancament dels toros de Román Sorando pels carrers de la Vila. Les penyes El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines d’Almassora i El Trasto, juntament amb l'Ajuntament d'Almassora, patrocinen els sis exemplars. Aislado, Gemelo, Reincorporado, Revuelto, Solitario i Perrillero II recorreran el traçat habitual que partirà dels corrals instal·lats en la plaça de l'Església.

  El ramat, que inclou exemplars negres, acolorits i castanyers, enfilarà el carrer Sant Joaquim, per a girar per Colón i la corba de la Picaora cap a Sant Vicent de retorn a corrals. Per a aquest matí també està prevista l'exhibició d'un dels bous de l’‘encierro’ a les 12.30 hores. Altres tres exemplars es bregaran a la vesprada i s’embolaran a la nit, mentre que els dos restants, considerats bou del poble, es guardaran fins al segon dissabte de festes.

  La setmana taurina continuarà en la jornada del diumenge 19 amb l'exhibició d'un Sánchez Urbina i un Cebada Gago que donaran pas el dilluns al Jacinto Ortega i Aida Jovaní acartellats per a l'ocasió. Amb motiu de l'ofrena floral a Santa Quitèria, en la tarda del dimarts 21 la tarda de toros arrencarà a les cinc, com de costum. En aquesta ocasió sortiran a la sorra de la plaça Major un Arcadio Albarrán i un exemplar de Pedro Fumadó ‘El Charnego’.

  Després del cessament de l'activitat taurina durant el festiu 22 de maig, la Vila tornarà a albergar exhibicions el dijous 23 amb els toros de Montes de Oca i Arcadio Albarrán. Un dia després, com els últims divendres de festes, els salvatges donaran pas a la tarda taurina a càrrec de Raúl Monferrer, de Formiche Alto (Terol), i a la nit de vaques enfundades. Tancaran el cartell taurí els dos exemplars restants del tancament de Román Sorando i un toro de Montes d'Oca.

  L'alcaldessa d'Almassora i la regidora de Festes han desitjat a aficionats i retalladors “molta sort i cautela a l'hora dels espectacles taurins perquè la setmana transcorri sense incidents”. En cas de contratemps en el recinte de exhibicions, el doctor Gustavo Traver dirigirà a l'equip de sanitaris contractat per a l'ocasió.

  Pujar