25 de novembre de 2020 25/11/20

Almassora reforça la seguretat per als vianants a la platja i el nucli urbà

Almassora reforça la seguretat per als vianants a la platja i el nucli urbà - (foto 1)

  La Regidoria de Seguretat Ciutadana d'Almassora i la Policia Local d'Almassora han desenvolupat un pla integral de reforç de la seguretat per als vianants que afectarà tant el districte marítim com al nucli urbà. Precisament en aquest últim, han conclòs ja les labors de pintat dels 32 nous passos de zebra en la zona de Botànic Calduch i els voltants del CEIP Ambaixador Beltrán, una recurs que servirà tant per a garantir la prioritat dels vianants com per a moderar la velocitat de circulació dels vehicles, com detallen fonts policials.

  Pel que respecta a la costa, aquest pla integral contempla la renovació dels elements d'abalisament que separen el carril ciclista i de vianants del passeig Marítim. Tal com ha indicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, després de l'aplicació de la direcció única en aquest vial “l'increment de vianants i bicicletes ha sigut significatiu i això ens genera la necessitat de reforçar més si cap les mesures de protecció en el conjunt del passeig”.

  També en la zona sud d'aquest vial, l'Ajuntament d'Almassora renovarà el gruix de la senyalització vertical des del Camí La Mar fins al Camí Vorariu. El consistori ja va incrementar les indicacions de la connexió del carril bici paral·lel al passeig Marítim en aquest mateix punt el passat estiu.

  Així mateix, Seguretat Ciutadana i Policia Local acaben de completar una actuació de millora de la seguretat viària en les principals vies d'accés al districte marítim, que ha afectat els camins Catalans, Om Blanc i Benafelí. En les últimes setmanes, han repintat 34 passos de vianants i línies de detenció prèvies, així com tota la senyalització horitzontal dels vials més al nord del districte marítim. El consistori també ha instal·lat una desena d'elements separadors i reflectors en els carrils bici i ha creat marques de separació en els laterals dels camins, així com noves marques per a places d'estacionament en les zones que mancaven d'elles.

  Cal recordar que el mes de desembre passat l’equip de govern va presentar als veïns un projecte per a l'ampliació de voreres en el Camí Benafelí que afectarà  uns 600 metres des del passeig Marítim cap a l'interior del vial. Si és possible disposar de terreny suficient, les voreres se situaran a banda i banda del camí i l'ample de les mateixes seria almenys 1,20 metres per a permetre el pas de cadires de rodes i carrets. Tal com va avançar la regidora de Platges, Amaya Gómez, l'estudi previ preveu la possibilitat de crear punts de prioritat de pas per a tots dos sentits de la circulació si la carretera haguera d'estrényer-se.

  Pujar