22 d’octubre de 2020 22/10/20

Almassora redueix a la meitat les baralles en festes en un Recinte sense denúncies per molèsties

Almassora redueix a la meitat les baralles en festes en un Recinte sense denúncies per molèsties - (foto 1)

  Les festes d'Almassora en honor a Santa Quitèria s'han desenvolupat sense incidents de gravetat després de reduir-se a la meitat les baralles i desaparèixer les queixes per molèsties en el Recinte Fester. Així ho ha confirmat aquest migdia l'intendent de la Policia Local, Sebastián Safont, durant la presentació del balanç de seguretat al costat de la regidora de Festes, Isladis Falcó, que ha reconegut la labor de la Junta Local de Festes en els 120 actes programats.

  L'informe policial revela que la reguarda no ha rebut cap queixa veïnal ni d'assistents a la carpa instal·lada en el camí Benafelí. "El bon ambient ha prevalgut durant tota la setmana, com indica que la intervenció en conflictes i baralles, dins i fora del Recinte, haja passat de 14 a set", ha declarat Falcó, que ha incidit que la setmana s'ha saldat sense detencions d'aquest tipus enfront de dos arrests per violència masclista.

  Les molèsties en colles i penyes, vinculades a soroll i brutícia, s'han traduït en 33 telefonades a la Policia Local, que ha imposat quatre denúncies per vulnerar les diferents ordenances municipals. "La difícil convivència entre el descans i la festa es manté en els paràmetres habituals malgrat que la participació ha sigut de les més altes dels últims anys, per la qual cosa és una dada positiva que se suma al fet que els agents no han hagut de precintar cap casal per reincidència, com sí ha ocorregut en altres ocasions", segons Falcó.

  D'altra banda, el dispositiu de vigilància per a frenar robatoris ha permès reduir de tres a dos aquest tipus de delictes en el casc urbà, mentre que ha atallat a la meitat els assalts a persones i no s'ha produït cap robatori en vehicles, encara que sí dues sostracions a l'interior de turismes. Quant a la conducció sota els efectes de l'alcohol, els agents van multar a una persona per aquests fets.

  Recinte taurí

  En l'apartat taurí, la regidora de Festes ha destacat l'absència d'incidents de consideració. "Els quatre ferits que reflecteix el part del doctor Gustavo Traver són lleus, la qual cosa és sens dubte la millor notícia", ha declarat. Falcó ha agraït el treball dels col·laboradors taurins, especialment en la vigilància de menors en el recinte d'exhibicions. El balanç reflecteix una caiguda del 22,59% d'aquesta dada, en passar de 186 expulsats en l'anterior edició de Santa Quitèria a 144 en aquest cicle.

  "Tant la Comissió del Bou com els col·laboradors taurins han sigut fonamentals per a l'èxit d'una setmana amb novetats com l'ampliació del carrer Sant Marc per a l'entrada de les vaques o la introducció de l'entrada de mansos i cavalls en el programa de festes", en paraules de la responsable de l'àrea.

  Pujar