2 de desembre de 2020 2/12/20

Almassora recuperarà les vaques enfundades en les festes del Roser

Almassora recuperarà les vaques enfundades en les festes del Roser - (foto 1)

  La Comissió del Bou de la Junta Local de Festes d'Almassora ha anunciat que la localitat recuperarà les vaques enfundades durant les celebracions en honor a la Mare de Déu del Roser, que tindran lloc entre el 6 i el 15 d'octubre. En concret, aquest espectacle tornarà a la programació taurina el divendres 13 en horari nocturn, mentre que en aquesta jornada també haurà entrada i prova al migdia i vaquilles a la vesprada.

  La presidenta de la JLF i regidora de Festes, Isladis Falcó, ha confirmat aquest extrem a petició de penyistes i aficionats que al maig es van veure privats d'aquest espectacle a causa de la programació de bous cerrils. En aquesta ocasió, Falcó ha remès un comunicat a totes les agrupacions patrocinadores per a informar-los de la reserva de la jornada del divendres exclusivament a activitats taurines amb vaques.

  Aquest dia tindrà un especial protagonisme per al bestiar de Miguel Parejo, de Cabanes. No en va, les vaques d'aquest ferro van resultar vencedores del concurs de ramaderies en les passades festes de Santa Quitèria. Per aquest motiu, la Comissió del Bou comptarà amb aquests caps de bestiar per a l'exhibició vespertina.

  D'altra banda, els 14 bous que formaran el cartell de "bous al carrer" d'Almassora es distribuiran en les jornades de dissabte 7, dilluns 9, dimarts, dimecres, dijous i dissabte 14. A causa del nombre de bous patrocinats per penyes i l'Ajuntament d'Almassora, indica Falcó en el comunicat, "podrà exhibir-se bou en els dies ressenyats anteriorment, amb un mínim de dues exhibicions cada dia i un màxim de tres els dissabtes i vespres de festiu".

  La mesura, explica l'edil, permetrà recuperar aquest acte introduït en el programa de festes en les celebracions d'octubre de 2015 "i que suposa un al·licient per als aficionats més joves amb més participants en cada nova edició". Al mateix temps, "reduïm les possibilitats de registrar ferits de gravetat en una nit difícil per a la infermeria del recinte taurí, a més d'ampliar la projecció del sopar de pa i porta i l'orquestra d'aquest acte".

  Segons ha destacat, la Junta Local de Festes prossegueix amb els preparatius per a tancar el programa de festes, unes celebracions que en aquesta ocasió començaran una setmana més tard de l'habitual per a aprofitar els dies festius del 9 i el 12 d'octubre i que la participació siga més alta entre veïns i visitants.

   

  Pujar