elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora recupera l’oferta cultural amb 24 propostes fins a març

Almassora recupera l’oferta cultural amb 24 propostes fins a març
  • Inclou espectacles infantils i adults amb marcat caràcter local

L'Ajuntament d'Almassora reprén aquest cap de setmana la programació cultural amb 24 propostes fins al mes de març per a recuperar l'activitat amb seguretat enfront del coronavirus. El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha desgranat l'oferta prevista pel seu departament, que es desenvoluparà principalment en l’Espai Mercat i la Casa de la Cultura, “en una aposta renovada per despertar l'interés per la cultura en totes les seues expressions”.

La intenció del consistori passa per acostar a tots els públics a les diferents disciplines artístiques, per la qual cosa el programa del primer trimestre de l'any inclou des de cinema infantil fins a sarsuela, a més de teatre, música en directe i monòlegs. Esment especial mereixeran les associacions locals per a incloure les tradicions d'Almassora dins de l'oferta cultural en aquest inici de 2022.

L’Espai Mercat obrirà la programació demà amb l'exposició Paisajes, de Carmen Capdevila. Al llarg del trimestre acollirà també una mostra de l'Any Berlanga corresponent al Circuit Taurí Fundación Satiné (25 de febrer), així com l'exposició sobre la recuperació de les partides i varetes del Pregó, a càrrec de l'associació cultural El Torrelló (11 de març). La sala obri dijous i divendres de 17 a 20.30 hores, els dissabtes està operativa de 10.30 a 13.30 i de 17 a 20.30 hores i els diumenges, de 10.30 a 13.30 hores. L'entrada és gratuïta.

Per part seua, la Casa de la Cultura reprén el dissabte els monòlegs, amb l'homenatge ‘Meugenio’ al popular humorista Eugenio, mentre que el diumenge 6 de febrer arribarà el torn de Jandro. Totes dues entrades estan ja a la venda a un preu únic de 7 euros. Les persones interessades poden comprar-les en la web municipal o en taquilla 45 minuts abans de l'espectacle.

El cinema també tindrà el seu espai en aquest recinte amb propostes per a tots els públics. Així, aquest diumenge projectarà ‘Los Croods 2: una nova era’ per a atraure als més joves i ‘El lodo’, amb Raúl Arévalo i Paz Vega, reunirà el públic adult el 13 de febrer. A més, la Casa de la Cultura reservarà part del calendari al teatre familiar amb ‘Al despacho del director’ (12 de febrer) i adult amb ‘Historia de una maestra’ (6 de març). No en va, els actes amb motiu de la setmana de la dona sumaran el lliurament del premi Clara Campoamor-Dones per la Igualtat el 8M, així com l'actuació de Pepa Cases (12 de març) i el concert en valencià ‘Dones’, un tribut a la música festivalera amb veus femenines (27 de març).

La música també serà present aquest trimestre amb altres estils. La sarsuela coparà la sala amb ‘La dolorosa’ (15 de febrer) i ‘La verbena de la Paloma’ (15 de març), mentre que l'oferta de musicals serà a càrrec de l'intèrpret d'Almassora Ely Forcada i la Palladium Light Orquesta amb la seua ‘Com ayer’ (19 de febrer). També la Unión Instructivo Musical La Esmeralda durà a terme el seu concert d'hivern a la Casa de la Cultura (5 de març) i traslladarà l'actuació de les bandes infantil i juvenil a la plaça d'Espanya el 12 de març.

El pop-rock de Montefuji (20 de febrer), la mostra de dansa tradicional (13 de març) i Almassora Circ (5 de febrer i 26 de març) completen una programació que també reserva un espai a la poesia amb l'homenatge a Lorca (27 de febrer) i a la conferència de Jesús Bernat sobre la toponímia local (4 de març) sota l'organització de l'associació cultural El Torrelló.

Pujar