elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora recupera la festivitat de la Mare de Déu del Roser sense restriccions

Almassora recupera la festivitat de la Mare de Déu del Roser sense restriccions
  • L’homenatge a la patrona centra el protagonisme del dia

MÉS FOTOS
Almassora recupera la festivitat de la Mare de Déu del Roser sense restriccions - (foto 2)

El poble d'Almassora honra hui a la Mare de Déu del Roser amb la missa i processó pels carrers de la Vila que, després de l'ús de màscares en el temple en l'edició de 2021, recuperarà la normalitat. Com de costum, la festivitat se celebra en la jornada del diumenge encara que no coincidisca amb el dia 7, per la qual cosa el centre històric s'engalana per a acollir l'acte més litúrgic de la setmana gran i el cartell taurí interromp la seua activitat per a homenatjar la patrona.

Autoritats i reina i dames, acompanyades per la Unió Instructiu Musical La Maragda, es reuniran a les 18.30 hores a la porta del consistori per a dirigir-se a l'església de la Nativitat. El rector, Juan Ángel Tapiador, oficiarà la missa davant els assistents convocats per a celebrar el dia en honor a la patrona. La Junta de Dames de Santa Quitèria i Verge del Rosari també participarà en l'acte religiós.

En finalitzar, la imatge eixirà en processó pels carrers de la Vila seguint el recorregut habitual. Tancaran la comitiva la corporació municipal, les dames, Nerea Montanos Sabiote i Alba Pesudo Luis, i la reina de les festes, María Gonell Esteve, acompanyada per l'alcaldessa, Merche Galí, abans del pas de la banda dirigida pel mestre Víctor Alapont.

Una gran traca final disparada per la pirotècnia Baldayo posarà el punt i final una jornada de diumenge que ha començat amb el concurs provincial de pesca a la platja d'Almassora a primera hora del matí i l'anunci de la fesividad del dia amb el volteig general de campanes.

La reina de les festes i les seues dames han iniciat els actes oficials a les 11 hores amb la visita a la Residència Municipal de la Tercera Edat. La corporació les ha acompanyades amb motiu del 21 aniversari del centre de l'avinguda Generalitat, que ha preparat un campionat de golf i una exposició de pintura al jardí exterior per a garantir la seguretat de les persones internes.

Almassora reprendrà el dilluns les exhibicions taurines amb tres exemplars acartelados, dos de La Palmosilla procedents del tancament del dissabte i un de Jandilla compartit per les penyes El Polp, El Bocao, Gamusinos, La Pirula, La Jerga, El Deklive, La Kliba, La Kalatra, Bufa La Gamba i El Desdén.

Pujar