27 de setembre de 2020 27/9/20

Almassora recorda a la dones assassinades en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere

Almassora recorda a la dones assassinades en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora recorda a la dones assassinades en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere - (foto 2)

  Almassora s'ha unit a la commemoració de Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere amb la lectura d'un manifest en què l'equip de govern ha recordat el compromís del municipi amb aquesta xacra social. La corporació municipal ha recordat amb noms i cognoms les 44 dones mortes a les mans de les seues parelles o exparelles al llarg de 2018, així com la forma en la qual van ser assassinades i els fills i filles que van quedar orfes.

  El mateix nombre de globus negres han penjat de la façana de la casa consistorial, en la qual ha lluït durant tota la setmana en llaç morat que representa les víctimes de la violència de gènere. Així mateix, com a obertura a l'acte institucional, l'actriu Pepa Cases han protagonitzat un espectacle participatiu de teatre i dansa que, sota el títol "Besa'm...fins que la meua mort ens separe", ha recreat la forma en la qual els maltractaments prenen el control de la relacions afectives.

  La regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau, ha assegurat en la seua intervenció que "la violència de gènere és un problemes que ens afectes a totes i a tots i que qualsevol persona pot ser víctima d'aquestes agressions". L'edil ha tancat el seu discurs recordant un dels missatges més repetits en la lluita contra els maltractaments: "ens volem vives".

  En ocasió d'aquesta commemoració, el departament d'Igualtat d'Almassora ha editat 5.000 calendaris de butxaca en els quals s'arrepleguen tots els recursos disponibles en el municipi per a atendre, assessorar i acompanyar les persones víctimes de violència de gènere i que podran trobar-se en diferents instal·lacions municipals, així com en les dependències de la Guàrdia Civil i de la Policia Local.

  Com a part d'aquesta programació, estarà oberta al públic fins al 9 de desembre la mostra fotogràfica 'No més princeses', cedida per la Fundació Isonomía a l'Ajuntament d'Almassora. La dotzena d'imatges exposades reprodueixen a princeses de comptes infantils en actituds diferents a les quals habitualment se'ls assignen i s'exhibeixen dones lliures i independents.

  Pujar