28 d’octubre de 2020 28/10/20

Almassora puja 200 euros les beques a estudiants en pràctiques

Almassora puja 200 euros les beques a estudiants en pràctiques - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora puja 200 euros les beques a estudiants en pràctiques - (foto 2)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha anunciat aquest migdia en roda de premsa la seua intenció d'incrementar en 200 euros mensuals les beques a l'alumnat en pràctiques en les instal·lacions municipals. D'aquesta forma, els estudiants becats a través de la Fundació Universitat Empresa de l'UJI passaran a cobrar 800 euros al mes enfront dels 600 actuals.

  La primera edil ha indicat que aquest increment continua en la línia de les polítiques impulsades des del Govern central per a augmentar el salari mínim "a nivells més dignes, com els que hem de garantir als estudiants que completen la seua formació acadèmica a l'Ajuntament". Galí ha incidit que aquest increment de les retribucions s'aplicarà a tot l'alumnat, amb independència del departament al qual estiga assignat.

  "Volem recompensar així el treball que realitzen durant la seua estada amb nosaltres i premiar també la seua trajectòria universitària en una època en la qual la joventut està injuriada", segons l'alcaldessa. En la mateixa línia, la munícep ha assenyalat la necessitat de compensar amb salaris més alts "les primeres oportunitats laborals per a facilitar l'accés a l'habitatge i a la independència dels nostres joves en un moment en què els lloguers estan en cotes molt elevades".

  "Volem ser una palanca perquè adquirisquen experiència i puguen independitzar-se dels seus pares, que entenem serà la seua aspiració en aquesta etapa de la vida, i per a això necessiten una autonomia econòmica", ha indicat. Tal com ha incidit, en alguns casos es tracta d'estudiants de l'UJI que es troben en els últims anys de grau i, en altres ocasions, són recentment graduats que adquireixen així la seua primera experiència laboral. Així s'ha referit als nombrosos joves que completen la seua formació acadèmica amb pràctiques en diferents departaments del consistori, com Medi Ambient, Urbanisme, Comunicació o Secretaria.

  A més, l'Ajuntament d'Almassora continua amb el programa municipal de beques de formació per a estudiants del municipi, Bec-Almassora Futur, iniciat fa tres anys. Gràcies a aquesta eina, 11 joves de la localitat van realitzar les pràctiques dels seus estudis universitaris en diferents gabinets municipals amb contractes de tres i sis mesos de durada.

  Pujar