30 de setembre de 2020 30/9/20

Almassora rep 37 propostes ciutadanes per a la seua inclusió en els pressupostos participatius

Almassora rep 37 propostes ciutadanes per a la seua inclusió en els pressupostos participatius - (foto 1)

  El personal tècnic de l'Ajuntament d'Almassora analitza les 37 propostes presentades per la ciutadania per a ser incloses en l'apartat de pressupostos participatius dels comptes municipals de 2019. Aquelles que siguen considerades viables se sumarán a la llista final de projectes i podran ser votades per les almassorines i els almassorins a partir del pròxim 24 de setembre.

  Un any més, destaquen entre les peticions més freqüents les millores en voreres en diferents punts del nucli urbà i del districte marítim, així com l'ampliació dels espais esportius a l'aire lliure i de parcs i jardins. Les veïnes i els veïns també proposen millores en la senyalització de les vies que més trànsit de vehicles registren i l'aplicació de mesures per a reduir la velocitat, una línia en la qual ja treballa l'equip de govern.

  Per a l'edil de Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, "és evident que ha crescut l'interès de la població d'Almassora pel transport sostenible i hem rebut diverses peticions per a ampliar la xarxa de carrils bici i introduir nous serveis relacionats amb aquest transport". La regidora també ha incidit en l'existència de propostes relacionades amb "la conservació i posada en valor del patrimoni històric municipal, per a la que hem d'estudiar la viabilitat econòmica del projecte".

  "Les aportacions realitzades en aquests pressupostos demostren el bon criteri de la ciutadania i associacions veïnals, a les quals agraïsc la dedicació i la voluntat de col·laboració per a ajudar-nos a millorar el municipi", ha incidit Nicolau, qui presentarà aquest mateix matí totes les propostes en comissió a la resta de la corporación municipal.

  Tal com ha recordat l'edil d'Hisenda, Santiago Agustí, aquesta és la tercera edició dels pressupostos participatius i, des del passat any, aquesta partida está dotada amb 200.000 euros. Per a poder ser incloses en la selecció final, les idees plantejades per veïnes i veïns hauran de pertànyer a àrees de competència municipal i estar classificades com a inversions.

  Després de la valoració per part dels tècnics municipals dels projectes presentats, una comissió determinarà quines propostes figuren en la llista definitiva que votarà la ciutadania. Aquesta última fase participativa culminarà el 14 d'octubre, de manera que l'executiu municipal podrà articular el pressupost de 2019 sobre la base de les peticions veïnals que registren major demanda.

  Pujar