elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora proposa a Ravi per a la reforma de la plaça Major

Almassora proposa a Ravi per a la reforma de la plaça Major
  • L’empresa tindrà sis mesos per a executar el pla d’obres cofinançat amb fons FEDER

El departament de Contractació de l'Ajuntament d'Almassora ha proposat a la constructora Ravi Obras, Transportes y Excavaciones per a dur a terme la segona fase de les obres de la Vila. La seua oferta és la millor puntuada després de descartar l'òrgan de contractació a la primera adjudicatària per incomplir els criteris fixats. Les obres en el barri antic, licitades per 449.000 euros i propostes per a adjudicació per 430.559,04 euros, estan cofinançades per fons FEDER de la Unió Europea i l'Ajuntament d'Almassora.

Finalitzat el procés administratiu, l'empresa castellonenca tindrà sis mesos per a renovar els 2.187,75 metres quadrats que contempla el projecte per a garantir l'accessibilitat, restringir l'accés de vehicles a la plaça Major i posar en valor la seua catalogació com a Bé d'Interés de Cultural (BIC). A més, els treballs escometran la conversió en zona de vianants dels vials de San Miguel, Sant Cristòfor, Sant Roque, Sant Joan, travessia Eiximeno i els carrers Mare de Déu dels Dolors i Mare de Déu de la Llum.

Les obres hauran de seguir, igual que en la primera fase, el disseny marcat pel departament d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Almassora. Aquest projecta un paviment de pedra que ofereix la sensació d'amplitud i segueix el mateix codi de senyalització específica per a destacar dades que la població desconeix, per exemple: edificis catalogats, dotacionals i aquells amb interés arqueològic. La intervenció també renovarà la xarxa de subministrament d'aigua potable, elèctrica i de telefonia.

Cal recordar que durant la primera fase de remodelació de la Vila, el consistori va executar la conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l'Església. En aquest sentit, la segona fase permetrà igualar per complet l'àmbit d'actuació i projectar un únic nivell tant als carrers com en les dues places per a eliminar així les barreres arquitectòniques que suposen les vorades actuals per a persones amb mobilitat reduïda, majors, carros de bebé o de compra.

D'altra banda, una altra modificació compartida amb la primera fase serà la xarxa de drenatge d'aigües pluvials amb l'objectiu de millorar la canalització de les pluges. La senyalització viària i el nou mobiliari, format per bancs, jardineres i papereres, que podran retirar-se en les setmanes de festes també formen part dels treballs de renovació de la Vila. Cal destacar que tota l'actuació està subjecta al seguiment arqueològic dels tècnics de la Generalitat Valenciana.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha recordat el compromís de finalitzar el conjunt de l'actuació amb el cofinançament municipal i europea per a millorar la qualitat de vida en el barri i evitar la degradació del parc d'habitatges. “Fer de la Vila un espai més transitable, tranquil i accessible per a qualsevol persona suposa un revulsiu directe per a mantindre habitades els habitatges i garantir la seua conservació”, segons Galí.

Pujar