8 de març de 2021 8/3/21

Almassora promou nous rols femenins en la mostra ‘No más princesas’

Almassora promou nous rols femenins en la mostra ‘No más princesas’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora promou nous rols femenins en la mostra ‘No más princesas’ - (foto 2)

  Afavorir la reflexió crítica sobre els contes tradicionals des d'una perspectiva de gènere, a fi de mostrar a les xiquetes i als xiquets models de persones no estereotipades en funció del sexe, i construir les relacions des dels bons tractes són els objectiu de l'exposició 'No más princesas', que estarà oberta al públic fins al 9 de desembre en la planta baixa de l'ajuntament d'Almassora, en horari administratiu.

  La mostra aprofundeix en aspectes com "la socialització, els estereotips de gènere, la divisió del treball o la sexualitat" per a "superar els rols femenins tradicionals que cosifican i mostren una imatge molt reduïda de les capacitats de les dones", com ha explicat la regidora d'Igualtat d'Almassora, Susanna Nicolau, durant la presentació de la iniciativa, patrocinada per la Fundació Isonomía. L'activitat marca l'inici dels actes al voltant a la commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, en l'organització del qual ja treballa el departament d'Igualtat.

  Una altra de les integrants, l'agent municipal d'igualtat Ana García, serà l'encarregada de guiar aquesta visita i d'explicar tots els detalls que carreguen de significat aquesta col·lecció d'un dotzena instantànies i textos realitzats per Arturo Lires i Marta Cubedo. Una Ventafocs renascuda d'entre les seues cendres, una Sireneta transgènere, un Bella Dorment que no espera al seu príncep i una Bella que s'ha alliberat i ha deixat arrere a la Bèstia simbolitzen la singularitat d'aquesta exposició.

  Cal destacar que 'No más princesas' inclou un programa d'activitats dissenyat per a ser desenvolupat durant la visites escolars i que anima a l'alumnat a plantejar-se les característiques comunes als personatges femenins i masculins, així com a reflexionar sobre les relacions afectives per a crear models alternatius. Així mateix, els tallers serviran per a buidar els missatges d'històries com les com Pocahontas o Rapunzel i ajudar al fet que les xiquetes i els xiquets puguen analitzar-los de manera crítica.

  El primer centre a realitzar aquests exercicis serà l'IES Vila-roja, els alumnes de 2on d'ESO del qual passaran demà per l'exposició. El departament d'Igualtat oferirà visites guiades i activitats complementàries durant tot el mes als centres educatius que desitgen acostar-se a la mostra.

  Pujar