8 de desembre de 2019 8/12/19

Almassora programa una marxa solidària per a investigar contra el càncer en el Provincial

Almassora programa una marxa solidària per a investigar contra el càncer en el Provincial - (foto 1)

  Almassora serà epicentre de la solidaritat per a lluitar contra el càncer de mama el pròxim mes de novembre. L'alcaldessa, Merche Galí, s'ha reunit aquest matí amb la presidenta de la Fundació Le Cadó, Elvira Monferrer, i Pepe Cidoncha, patró fundador, per a tancar les bases d'aquest esdeveniment amb el qual la localitat recaptarà fons per a la recerca de la malaltia.

  Els carrers d'Almassora acolliran la carrera en el matí del 18 de novembre a través d'un circuit que no serà competitiu. Els participants col·laboraran amb l'organització comprant la samarreta solidària valorada en 7 euros. D'aquesta forma, una gran marxa rosa recorrerà la localitat i, en finalitzar el trajecte, representants del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló rebran la recaptació.

  "No parlem d'una carrera limitada a corredors professionals, sinó d'una marxa de cinc quilòmetres en la qual tots tinguem cabuda, majors i xicotets, perquè la solidaritat no entén d'edats", en paraules de l'alcaldessa. Per aquest motiu, Galí s'ha compromès a contactar amb associacions, empreses i clubs esportius que vulguen sumar-se a la causa el pròxim 18 de novembre.

  Les donacions aniran destinades a estudis científics, projectes mèdics, nous tractaments, fàrmacs pioners i noves teràpies per a persones afectades pel càncer de mama. "Visibilitzar la malaltia i lluitar des de tots els àmbits de la societat és fonamental per a frenar l'avanç del càncer i estic convençuda que Almassora mostrarà la seua cara més solidària davant una malaltia que, desgraciadament, afecta a massa famílies", ha declarat Galí.

  Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Almassora ha confiat en la Fundació Le Cadó, amb una trajectòria que va arrancar al novembre de 2010, per a l'organització d'aquest esdeveniment en el qual espera a milers de participants. "Els recursos s'auditaran i aniran destinats íntegrament al Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, on segur que els seus professionals aconsegueixen traure el major rendiment per a la prevenció, el diagnòstic i la curació del càncer de mama", segons l'alcaldessa.

  Per açò, la primera edil i la presidenta de la Fundació Le Cadó han fet una crida al veïnat d'Almassora i de municipis propers a adquirir la samarreta benèfica i participar en la marxa l'itinerari de la qual quedarà fixat amb les disposicions de la Policia Local per a garantir l'èxit de l'esdeveniment.

  ocultar
  Almassora programa una marxa solidària per a investigar contra el càncer en el Provincial
  Pujar