1 de desembre de 2020 1/12/20

Almassora programa les IV Jornades de l’arròs i la taronja en suport als cítrics de la terra

Almassora programa les IV Jornades de l’arròs i la taronja en suport als cítrics de la terra - (foto 1)
  • Menús en cinc restaurants i tres demostracions de cuina composen el cicle

L'Ajuntament d'Almassora obrirà divendres que ve 8 les IV Jornades de l’arròs i la taronja en suport al consum de cítrics autòctons. El regidor de Comerç, Javier Martí, i l'organitzador del cicle, Félix Tejada, han presentat aquesta cita gastronòmica en la qual participen cinc restaurants de la localitat amb menús de 20 i 28 euros, als quals se sumaran tres demostracions de cuina en directe.

Les jornades, que s'estendran fins al diumenge 1 de desembre, es complementen amb les classes pràctiques en el Mercat Central els divendres 8, 22 i 29 de novembre. Les persones interessades a assistir poden reservar plaça de manera gratuïta en la pàgina web www.almassora.es a partir del pròxim dilluns o en persona en el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC).

Obrirà el cicle el xef Ricardo Forcada Portalés, del restaurant El Raval (Vila-real), amb una recepta d'arròs amb bolets, rap i alga wakame. El 22 de novembre serà el torn de Juan Pau Pérez, de Playachica (Benicàssim), amb un plat d'arròs de sépia i verdures, mentre que el cicle arribarà a la seua fi amb l'arròs amb bitla, faves i anguila de Nacho Porcar, professor tècnic de l'Escola d'Hostaleria de Castelló.

Martí ha apuntat que en aquesta ocasió participen: Dúo Gastro Bar, Rostidor Tasazu, La Rúa Restobar, Casa María i el Rincón de José Antonio. Els seus menús estan compostos per tres entrants, un plat principal, unes postres, beguda i café. Les persones que degusten aquestes propostes gastronòmiques entraran en el sorteig de tres sopars per a dues persones amb les quals l'organització vol premiar la fidelitat a aquest certamen que aconsegueix la seua quarta edició.

Tejeda ha animat a la ciutadania a “eixir a menjar fora per a provar les diferents opcions dels restaurants d'Almassora a l'espera que, si el bon temps es manté, aquesta cita torne a ser un èxit”. No en va, les jornades coincidiran amb altres activitats impulsades des de l'Ajuntament com la fira medieval, les jornades Almaenjoc, la gala de l'esport o la segona marxa contra el càncer de mama, “esdeveniments que poden suposar un incentiu per als restauradors locals”, segons el regidor de l'àrea.

A més, el consistori s'ha proposat mantindre el suport a la citricultura local amb aquesta cita en la qual els negocis que participen han de, obligatòriament, utilitzar varietats dels cítrics de la terra en algun dels seus plats. Cadascun d'ells decideix si incorporar aquest ingredient als entrants, a l'arròs o a les postres.

Pujar