elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora presenta la remodelació de la plaça Major amb 450.000 euros

Almassora presenta la remodelació de la plaça Major amb 450.000 euros
  • Té un termini d’execució de sis mesos i afecta a 2.200 metres quadrats

MÉS FOTOS
Almassora presenta la remodelació de la plaça Major amb 450.000 euros - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora ha presentat la remodelació de la plaça Major de la Vila i el seu entorn amb un pressupost que aconsegueix els 450.000 euros i que té un termini d'execució de sis mesos. Així ho ha desgranat aquest matí l'alcaldessa, Merche Galí, després de la finalització del projecte que compta amb finançament de la Unió Europea al 50% a través dels fons FEDER.

Galí ha incidit en què el projecte seguirà la línia de la primera fase, ja executada en la plaça de l'Església i el carrer Sant Joaquim, en un entorn històric declarat Bé d'Interés Cultural (BIC). És per això que els tècnics municipals han traslladat l'informe arqueològic a la Conselleria de Patrimoni perquè autoritze les obres i els materials previstos, igual que va ocórrer en el primer tram.

L'àmbit d'actuació d'aquestes obres afecta també a l'entorn de les dues places: els carrers San Miquel Sant Cristòfol, Sant Roc, Mare de Déu dels Dolores, Mare de Déu de la Llum i la travessia de José Jimeno. Tot això suposa actuar en una superfície de 2.200 metres quadrats. Són viaris de connexió entre els dos carrers principals, Sant Joaquim i Sant Vicent, que creuen el centre històric amb una longitud aproximada de 60 metres.

La remodelació de la Vila en la fase II continuarà l'aposta per la mobilitat urbana sostenible, sobretot en el que representa a l'accessibilitat per als vianants i l'eliminació del trànsit rodat, un fet que eliminarà també les barreres arquitectòniques en tot el tram. El nou paviment antilliscant oferirà una sensació de més amplitud i un únic nivell tant en la plaça com al carrer per a eliminar així els obstacles que suposen les voreres actuals i les caigudes que provoquen, sobretot entre gent gran.

El codi de pavimentat serà el mateix que l'utilitzat en la primera fase amb la pretensió de destacar dades que la major part de la població desconeix, com són els edificis catalogats de la Vila, els dotacionals i aquells amb interés arqueològic. A més, la intervenció permetrà també renovar la xarxa de subministrament d'aigua potable en substituir les conduccions més antigues de fibrociment per altres de polietilé i de major secció. La xarxa elèctrica, de gas i de telecomunicacions prolongarà la canalització que va quedar llista en previsió durant les obres de Sant Joaquim.

L'alcaldessa d'Almassora ha ressaltat que la intervenció augmentarà el valor dels habitatges del centre històric en millorar el conjunt “amb una aposta decidida per l'accessibilitat, l'eliminació de barreres arquitectòniques i la priorització de vianants per a millorar la vida diària en el barri”.

Pujar