29 de gener de 2020 29/1/20

Almassora prepara la XIX Fira Medieval a la Vila aquest cap de setmana

Almassora prepara la XIX Fira Medieval a la Vila aquest cap de setmana - (foto 1)
  • El barri antic acull més de 40 llocs durant els dies 29, 30 i 1

Almassora inaugura aquest pròxim divendres 29 a les 18 hores en la plaça la Picaora la XIX edició de la Fira de Sant Andreu. Enguany les desfilades, la falconeria i les atraccions infantils són algunes de les activitats més destacades. La Vila tornarà a transformar-se amb els costums medievals per a acollir una cita única en la localitat. Centenars de veïns gaudiran de més de 40 llocs amb cosmètica natural, herbolaris, joguets de fusta, fleca, dolços, minerals, productes per a bebés o marroquineria entre molts altres.

Aquesta edició, la Fira Medieval ha augmentat les activitats infantils on els menors tindran un espai més ampli. El regidor de Cultura, Javier Mollá, ha destacat aquesta variació “els més xicotets comptaran amb atraccions sostenibles com a jocs gegants al carrer Sant Joaquim, un tren de fusta o carruatges amb cavalls, a més d'una zona reservada per a la granja en la plaça Major”, ha afirmat l'edil.

Les casetes, banderoles i decorats repartits pels principals carrers de la Vila permeten a Almassora lluir la seua imatge més medieval i endinsar als visitants en un passeig per la història. Així, els veïns tenen l'oportunitat de submergir-se en oficis antics, comprar peces artesanes úniques o degustar productes gastronòmics de l'època. El recinte de falconeria, una de les activitats més visites any rere any, tampoc faltarà a la cita.

A més, diferents agrupacions locals també formen part de la Fira Medieval. Tambors de Passió participarà una vegada més en la Fira de Sant Andreu, coincidint amb la festivitat de Sant Andrés. El dissabte 30 estaran presents com de costum en la desfilada nocturna, que compartiran amb l'Orde dels Cavallers dels Camins del Cid. La jornada també comptarà amb el toc esportiu de la pilota valenciana, ja que el carrer Sant Cristóbal acollirà una partida tradicional d'aquest esport.

Enguany la Fira Medieval està gestionada per l'empresa Happen Events i compta amb la col·laboració tant de l'Associació de l'Ordre dels Cavallers de “Els Camins del Cid”, com de l'Associació Amics Artesans Comerciants del Maestrat.

Pujar
#}