27 de setembre de 2020 27/9/20

Almassora prepara la constitució del seu primer Consell Municipal d'Associacions Esportives

Almassora prepara la constitució del seu primer Consell Municipal d'Associacions Esportives - (foto 1)

  El regidor d'Esports d'Almassora, Xavier Trenco, traslladarà a la comissió del Serveis a les Persones del pròxim dilluns el reglament del Consell Municipal d'Associacions Esportives, a fi que el text puga ser ratificat en la pròxima sessió ordinària del ple, prevista per a l'11 de febrer. D'aquesta manera, el consistori tindrà llum verda per a constituir aquest òrgan de participació ciutadana, "bàsic per a mantindre un constant contacte amb els clubs locals i implicar-los en la gestió esportiva municipal", segons l'edil d'Esports, Xavier Trenco.

  Per al regidor, la creació d'aquest consell és "un pas més en el camí de la transparència i la participació ciutadana promogudes per aquest equip de govern ja que totes les entitats podran transmetre els seus suggeriments en primera persona i escoltar les peticions o necessitats d'unes altres". Trenco ha destacat que "la constitució d'aquest consell ,ara que emprenem l'execució del Pla Director d'Instal·lacions Esportives, és fonamental per a comptar amb la valoració dels clubs implicats en cadascuna de les actuacions".

  Projectes com l'ampliació del gimnàs municipal o la transformació del paratge de Santa Quitèria en una zona d'esports d'aventura i naturalesa seran alguns dels assumptes del pla director que abordarà aquest consell. Per aqueix motiu, el regidor d'Esports ha convidat a tots els clubs a unir-se a la presentació de l'estudi que marcarà l'estratègia com a espais esportius d'Almassora i que tindrà lloc dimarts que ve, 22 de febrer.

  Tant els clubs com la resta d'agents socials municipals implicats en l'activitat esportiva van participar en les taules de treball que es van constituir per a l'estudi previ a l'elaboració del pla. Aquestes sessions i les aportacions realitzades per usuaris a títol individual, han suposat la participació de prop de 4.000 persones, una xifra que per a Trenco evidència que “la correcta canalització de les peticions veïnals permet desenvolupar programes, instal·lacions i serveis d'acord amb les necessitats reals del municipi”.

  Pel que respecta a les funcions del consell d'associacions esportives, els seus membres podran fer propostes sobre inversions, principalment de cara l'elaboració dels pressupostos municipals. També podran realitzar suggeriments sobre els serveis esportius, subvencions o necessitat de les associacions. Destaquen també entre els principals objectius d'aquest consell el foment de les relacions entre clubs i a les AMPA, a més de la coordinació amb altres entitats del municipi.

  Igual que ocorre amb el consell d'associacions veïnals, l'esportiu celebrarà una trobada trimestral. Els assumptes que s'aproven hauran d'obtindre el consens de tots els integrants o ser aprovades per majoria simple si no s'aconsegueix unanimitat. Els grups polítics també hauran de designar un representant en aquest òrgan.

  Pujar