9 de juliol de 2020 9/7/20

Almassora premia Jordi Casals com a esportista de l'any en la Gala de l'Esport Local

Almassora premia Jordi Casals com a esportista de l'any en la Gala de l'Esport Local - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora premia Jordi Casals com a esportista de l'any en la Gala de l'Esport Local - (foto 2)
  Almassora premia Jordi Casals com a esportista de l'any en la Gala de l'Esport Local - (foto 3)
  Almassora premia Jordi Casals com a esportista de l'any en la Gala de l'Esport Local - (foto 4)

  La Casa de la Cultura d'Almassora es vestirà de llarg per a rebre els 39 atletes que aquesta nit seran reconegut en la Gala de l'Esport Local. El jurat ha volgut donar protagonisme en aquesta edició als esports minoritaris, per la qual cosa el campió mundial de pesca inland Jordi Casals rebrà el premi a esportista de l'any.

  Les noves generacions es veuran reflectides en el reconeixement que l'Ajuntament d'Almassora i el Servei Esportiu Municipal (SEM) faran al ciclista Jorge López, triat com a esportista promesa. La tradició estarà representada per Vicent Castell, un almassorí vinculat a la pilota valenciana des de fa dècades i encara en actiu. També més de quatre dècades fa que el ballarí Javier Felip competeix i treballa com a entrenador en diferents disciplines de ball esportiu, una tasca que li ha reportat nombrosos èxits i que aquesta nit li valdrà el premi a la trajectòria esportiva.

  El directiu de l'any serà Carlos Romero, ciclista, entrenador i membre fundador, a més de president, del Club Animals de Monte. Així mateix, i en reconeixement al suport que la companyia presta als esportistes i a les entitats locals, el consistori premiarà Ube Corporation Europe com a empresa de l'any.

  A més d'aquests premis honorífics, un total de 26 esportistes populars seran premiats pels clubs locals com a membres destacats d'aquestes formacions. "Aquest reconeixement és el tancament d'una temporada de títols, ascensos i millors marques que les entitats esportives volen reconèixer als seus atletes", ha assegurat l'edil d'Esports, Xavier Trenco, qui també ha destacat "el paper fonamental dels clubs per a la promoció de l'esport entre els més joves".

  En aquest sentit, el regidor ha recordat que "les xifres conviden a l'optimisme, ja que el SEM ja ha superat la barrera dels 1.500 abonats i les escoles esportives tenen més de 300 xiquetes i xiquets inscrits". Trenco s'ha compromès a "ampliar les instal·lacions esportives en el municipi per a respondre a aquesta creixent demanda" i ha recordat que el consistori ja té en marxa projectes com la creació amb nous espais a l'aire lliure i la construcció d'un pavelló i d'un trinquet.

  Com a complement a les activitats dels clubs, el SEM organitza una lliga local de frontenis, els guanyadors de la qual seran premiats aquesta nit. Emilio Beltrán i Francisco Javier Gutiérrez rebran les copes corresponents a tercera, mentre que Diego Baguera i Alberto Zahonero arreplegaran el guardó com a vencedors de segona categoria. Per la seua banda, Jesús Ibáñez i Clemente Ramón alçaran la copa que acredita el seu títol de guanyadors primera categoria del torneig local.

  Pujar