3 de desembre de 2020 3/12/20

Almassora planteja la construcció d'un nou pavelló al costat de la piscina

Almassora planteja la construcció d'un nou pavelló al costat de la piscina - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora planteja la construcció d'un nou pavelló al costat de la piscina - (foto 2)
  Almassora planteja la construcció d'un nou pavelló al costat de la piscina - (foto 3)

  L'Ajuntament d'Almassora completarà el seu pla d'ampliació d'infraestructures esportives amb la construcció d'un nou pavelló amb capacitat per a dues pistes de bàsquet i d'handbol, que se situarà al costat de la piscina municipal. El projecte suposarà la reordenació del complex esportiu, ja que els plans del consistori passen també per ampliar la sala que funciona com a gimnàs i respondre així a la demanada generada per l'increment d'usuaris abonats al Servei Esportiu Municipal (SEM).

  El gimnàs, la piscina i les noves pistes, les quals permetran aprofitar el solar que actualment ocupen les aules prefabricades del Regina Violant, comptaran amb un accés comú, de manera que l'administració local podrà "optimitzar els recursos de gestió, manteniment i serveis per a totes les instal·lacions esportives del complex". Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Susanna Nicolau, qui ha presidit la comissió d'Urbanisme en la qual ha informat del projecte als grups municipals.

  Nicolau també ha avançat els plans de l'equip de govern per al poliesportiu de La Garrofera, on preveuen que la reordenació de l'espai permeta l'obertura i connexió dels carrers Teresa de Calcuta i Francisco Pizarro. Aquesta continuació serà possible després de la reconversió del Pavelló A, que serà destinat íntegrament a entrenaments i competicions de gimnàstica artística, i del Pavelló B, l'ús de la qual serà compartit pel futur CEIP Regina Violant i per l'Ajuntament d'Almassora.

  Per a Nicolau "aquest pla està concebut per a dur-se a terme a mig termini en solars de titularitat municipal, una cosa que ens garantirà la disposició immediata del sòl" i respon a la necessitat d'"oferir espais adequats perquè tots els clubs del municipi puguen dur a terme la seua activitat". Per la seua banda, l'edil d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha destacat "la oportunitat de connexió i descongestió viària que tindrà per a la zona de la Garrofera, en oferir continuïtat a dos carrers actualment tancats" i "la concentració de les zones esportives en punts específics del municipi".

  En aquest sentit, l'edil d'Esports, Xavier Trenco, ha recordat que el pla també implicarà la construcció de dos nous frontons al costat de les pistes municipals de tennis i pádel, un fet que farà possible aglutinar tots els esports de raqueta en un únic espai. El regidor també ha posat en valor la creació d'instal·lacions esportives al costat de centres educatius en argumentar que aquesta opció permetrà "acostar la pràctica esportiva a xicotets i joves i optimitzar al 100% l'ús d'aquests espais, amb activitats al matí i a la vesprada". Aquest serà el cas del pavelló B i de futur trinquet municipal, que el consistori començarà a edificar pròximament en el complex de Les Boqueres, al costat del CEIP Errando Vilar.

  Pujar