2 de desembre de 2020 2/12/20

Almassora opta a una subvenció del Consell per a reformar els accessos a Botànic

Almassora opta a una subvenció del Consell per a reformar els accessos a Botànic - (foto 1)
  • El veïnat va triar la inversión, de 180.000 euros, en els pressupostos participatius

MÉS FOTOS
Almassora opta a una subvenció del Consell per a reformar els accessos a Botànic - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora opta a una subvenció de 180.000 euros de la Conselleria d'Habitatge per a una millora de l'accessibilitat a l'entorn de la plaça Botànic Calduch. Adequació de carrers, pavimentació, senyalització i seguretat viària coincideixen amb la millora de la xarxa de subministrament d'aigua potable i l'increment de zones verdes i espais d'aproximació a la plaça en aquestes obres que tenen un termini d'execució de tres mesos.

L'actuació renova 2.000 metres quadrats i posa en valor un àmbit d'uns 10.000 metres quadrats de sòl urbà, tal com va sol·licitar la ciutadania durant la votació dels pressupostos participatius per a enguany. Segons els serveis tècnics, la redacció serà àgil per a accelerar unes obres que afectaran les interseccions dels carrers Puríssima, Dos de Maig, Caritat i Juan d'Àustria.

La reforma incorpora criteris de sostenibilitat i eficiència energètica en la nova instal·lació d'enllumenat i, tal com recorda l'informe tècnic remés a la Conselleria d'Habitatge, va resultar de màxima prioritat en la votació ciutadana. No en va, la renovació de la plaça en 2012 i 2014 amb l'enderrocament del bar interior no va afectar l'accessibilitat per als vianants. Posteriorment, en 2018, Policia Local va senyalitzar nous passos de vianants per a incrementar la seguretat i millorar la mobilitat urbana. No obstant això, aquesta actuació en la seguretat viària no va afectar les barreres arquitectòniques, que persisteixen en l'actualitat.

En aquest sentit, els tècnics municipals incideixen en què “s'observa en els últims anys que s'han dut a terme diverses intervencions a l'interior d'aquesta plaça, millorant tant l'accessibilitat i circulació interior, com creant zones d'esbarjo, joc... no obstant això existeixen manques d'accessibilitat per als vianants entre els vials perimetrals i el seu accés a la plaça”.

En la mateixa línia, l'informe destaca el “deteriorament considerable” de les voreres dels vials que voregen la plaça “i, en general les condicions d'accessibilitat per als vianants en els encreuaments són inexistents”. Així, la proposta municipal passa per incorporar a la plaça i als carrers que l'envolten voreres que respecten la normativa estatal i autonòmica d'accessibilitat per a evitar les barreres als qui utilitzen cadires de rodes, carros de bebé o de la compra o tenen problemes de mobilitat.

La localitat aprofitarà la intervenció per a incorporar nous punts d'enllumenat i arbratge en aquesta poma i substituir les conduccions d'aigua potable de fibrociment per altres de polietilé i de major grandària, el soterrament de diverses instal·lacions aèries existents i la millora del drenatge superficial.

Pujar