21 de gener de 2021 21/1/21

Almassora opta a ser Capital Cultural Valenciana 2020

Almassora opta a ser Capital Cultural Valenciana 2020 - (foto 1)
  • Defensa una oferta variada y continuada com a reclam per a succeir a Altea

L'Ajuntament d'Almassora ha tramitat la sol·licitud per a ser ciutat candidata a Capital Cultural Valenciana 2020, distinció que atorga la Generalitat Valenciana a un municipi de més de 5.000 habitants i un altre de menys de 5.000. El departament de Cultura que dirigeix Javier Mollá ha elaborat el document que recull la programació continuada, la varietat de propostes i la diversitat d'escenaris on la localitat desenvolupa la seua oferta cultural.

Mollá ha recordat que, d'obtindre el reconeixement, Almassora prendria el relleu al municipi alacantí d'Altea, actual Capital Cultural Valenciana en la categoria de més de 5.000 residents. En el cas d'Almassora, juga al seu favor l'impacte del Museu del Joguet, la sala més gran de la Comunitat Valenciana d'aquestes característiques, o la recent remodelació de la Casa de la Cultura, que ja ofereix programació continuada gràcies a la climatització de la sala d'actes.

Respecte a l'oferta, la localitat defensa en la seua candidatura “la varietat i l'esforç realitzat per atendre públics de diferents edats i interessos”. Així, el document reflecteix els cicles de cinema infantil, teatre i màgia, la campanya Almassora Circ per a acostar el circ als més xicotets en espais oberts, els monòlegs per a adults, el recent creat Festival Internacional de Curtmetratges Alma, les Jornades de Flamenc o els cicles de jazz i òpera.

A més, la proposta d'Almassora posa l'accent en l'adaptació de la programació a la temporada estival per a mantindre l'oferta cultural a residents i estiuejants a la platja i Santa Quitèria. Les tres ludoteques d'estiu, el cinema a l'aire lliure o el cicle de música en les ermites són algunes de les apostes del consistori durant els mesos centrals de l'any.

Amb el començament del curs escolar, el departament de Cultura reprén l'activitat en el nucli urbà i obri les activitats municipals d'oci i temps lliure, en les quals la dansa, la pintura, els tambors o la fotografia tenen un espai per als majors i xicotets que volen aprendre noves disciplines.

D'altra banda, la candidatura d'Almassora destaca el “potent teixit associatiu cultural”, amb 16 entitats que promouen els valors de la música, el teatre o els balls tradicionals entre altres dins i fora de la localitat. Exemples destacats són la repercussió de la Unió Instructiu Musical La Esmeralda o Tambors de Passió.

Pujar