21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora ofereix transport gratuït fins a València per a la manifestació en defensa de la citricultura

Almassora ofereix transport gratuït fins a València per a la manifestació en defensa de la citricultura - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora ofereix transport gratuït fins a València per a la manifestació en defensa de la citricultura - (foto 2)

  L'Ajuntament d'Almassora s'ha adherit a la convocatòria de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador per a l'organització d'una manifestació enfront de la  delegació del Govern a València per a denunciar la situació de la citricultura valenciana. A fi de facilitar l'arribada fins a la capital del Túria, la regidoria d'Agricultura noliejarà un o diversos autobusos que seran gratuïts per a les veïnes i veïns que desitgen donar suport a la defensa del camp.

  El transport eixirà a les 9.00 hores des de la plaça Pere Cornell i es dirigirà fins a l'estació del Nord del València, punt de partida de la protesta. A fi de preveure les places necessàries, les persones interessades a utilitzar el servei hauran d'inscriure's prèviament en el Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) o en la seu de la Cooperativa Agrícola San José.

  El consistori s'unirà així a les veus de La Unió de Llauradors, Fepac-Asaja, el Sindicat Central d’Aigües del Riu Millars i els ajuntaments d'altres 14 municipis de les comarques de  Castelló per a reclamar que “Europa aplique les mesures necessàries perquè la pròxima campanya no hagem de veure la collita tirada en els horts com enguany”, ha lamentat el regidor d'Agricultura, Roger Beltrán. L’edil ha recordat que aquestes pèrdues es tradueixen en una retallada de la facturació de les empreses del sector i en la reducció dels llocs de treball que genera la taronja.

  Per a afavorir el consum de varietats locals, la delegació d’Agricultura i la Cooperativa Agrícola San José celebren cada diumenge el Mercat de la Taronja, en el qual els productors  d'Almassora venen cítrics. A més, les Associació Cultural el Torrelló col·labora amb l'esdeveniment amb la preparació de dolços i plats tradicionals elaborats amb cítrics i facilita instruccions per a replicar les receptes  als assistents.

  Cal recordar que l'Ajuntament d'Almassora també ha donat suport a les concentracions convocades com a protesta a la situació del sector citrícola, el qual ha patit la pitjor campanya en 25 anys. L'equip de govern ja va participar en la manifestacions dels passats 18 de desembre i 21 de gener, celebrades en el municipi, i es va unir a la protesta comarcal del 25 de febrer a Nules.

  Pujar