19 de setembre de 2020 19/9/20

Almassora ofereix 60 places en los cursos gratuïts per a persones majors

Almassora ofereix 60 places en los cursos gratuïts per a persones majors - (foto 1)

  Després d'aconseguir que la passada edició dels cursos gratuïts per a majors de 60 anys fora la més multitudinària fins avui, la Regidoria de Serveis Socials ha llançat una nova convocatòria dels tallers, que donaran començament el pròxim mes d'octubre. Amb la creació de cinc grups amb 12 places cadascun, el departament que dirigeix Diana Belliure aspira a cobrir la demanda, encara que l'edil ha assegurat que "si s'inscriuen més participants, crearem nous grups per a incloure tots els veïns, tal com vam fer el passat any".

  També després de l'èxit de l'anterior edició, en la qual la durada dels cursos va ser ampliada per a coincidir amb el curs escolar, els tallers de memòria i exercicis mentals tornaran els divendres al centre social de Corell, on es van oferir per primera vegada en 2016. A més, el Centre d'Esplai del Carrer Sant Tomás acollirà cada dimecres dues sessions de 'Vitamina la ment', en les quals els alumnes participen en dinàmiques per a afavorir l'autoestima, en activitats de teatre i jocs i realitzen exercicis de memòria.

  El mateix espai serà el triat per a la realització dels dos tallers 'Recicla't amb els mans', que tindran lloc tots els dijous al matí. En aquestes classes, els majors realitzen manualitats i treballs de creativitat en els quals empren materials reciclats. Els treballs s'exposaran en l'acte de clausura del curs, en el qual els assistents a tots els tallers rebran un diploma.

  "La satisfacció de les veïnes i veïns amb les activitats oferides ha fet que l'assistència haja crescut any rere any", ha explicicado Belliure. La regidora ha destacat que "a més del contingut de les classes, en les quals treballen habilitats mentals i físiques per a evitar una deterioració prematura, és important destacar que l'assistència regular a aquests tallers serveix com a element socializador".

  Així doncs, l'Ajuntament d'Almassora obrirà la inscripció per als cursos del centre de Corell el pròxim dia 5 de setembre, mentre que els participants en les activitats del Centre d'Esplai podran apuntar-se a partir del dia 7 del mateix mes. El tràmit haurà de realitzar-se en les oficines del SIAC abans del 16 de setembre.

  Pujar