28 d’octubre de 2020 28/10/20

Almassora ofereix el seu Centre de Formació al Consell per a impulsar la FP que demanda la indústria provincial

Almassora ofereix el seu Centre de Formació al Consell per a impulsar la FP que demanda la indústria provincial - (foto 1)

  L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha oferit a la Conselleria d'Educació les instal·lacions del nou Centre de Formació de l'avinguda José Ortiz perquè impulse línies de Formació Professional (FP) per a atendre la petició dels empresaris de la província. Galí assumeix així les demandes de la indústria química i ceràmica de Castelló, "que ofereixen garanties d'incorporació laboral immediata als joves que compleixen un perfil molt concret".

  Així ho ha anunciat la primera edil en roda de premsa després de programar en la vesprada d'ahir una reunió entre el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler; els directors del Centre Cervantes, els IES Álvaro Falomir i Vila-roja i representants de l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) i la Fundació Universitat Empresa de l'UJI (FUE), a més de directius de Pamesa i UBE, que van celebrar una taula de treball per a valorar les necessitats de la província en matèria laboral.

  "Des de l'Ajuntament vaig voler brindar a la Conselleria d'Educació les instal·lacions del nostre Centre de Formació que en aquest moment, a petició del veïnat d'Almassora mitjançant els pressupostos participatius, escomet ja les obres de la segona nau per a llançar una oferta formativa dins de la nostra localitat que genere ocupació directa estable i de qualitat", segons l'alcaldessa.

  Cimera comarcal

  En la mateixa línia, Galí es va comprometre a reunir-se amb la resta d'alcaldes de la Plana Alta "per a marcar les necessitats de la nostra comarca respecte a la formació professional i així sol·licitar al curs que ve els cicles que s'adapten a la necessitat de les empreses i que estiguen d'acord amb el que demanda el mercat laboral". No obstant això, la química, la ceràmica i els idiomes són les principals reivindicacions dels empresaris que van participar ahir en la reunió celebrada a l'Ajuntament d'Almassora.

  Tal com va indicar, un dels obstacles "fonamentals" a solucionar serà el de les comunicacions per a oferir a l'alumnat la possibilitat de desplaçar-se amb facilitat als municipis de voltant "i que no desistisquen de cursar determinades especialitats amb una eixida laboral molt important per la dificultat de traslladar-se durant el curs", segons les mateixes fonts.

  Pujar