29 de setembre de 2020 29/9/20

Almassora obté 200.000 euros de la Diputació de Castelló per a la construcció del trinquet

Almassora obté 200.000 euros de la Diputació de Castelló per a la construcció del trinquet - (foto 1)
  • Nicolau i Moliner signaran un protocol de finançament la setmana vinent

L'Ajuntament d'Almassora suma un nou suport al projecte de construcció del trinquet municipal, després d'obtenir el compromís d'aportació de 200.000 euros per part de la Diputació de Castelló. Atès que el projecte es finançarà bianualment, l'organisme provincial aportarà aquesta quantitat en dues anualitats, tal com recollirà el protocol que signarà l'alcaldessa, Susanna Nicolau, amb el president de la Diputació, Javier Moliner, la setmana vinent.

"Agraïm el suport indispensable que la Diputació de Castelló ha brindat des del principi a aquest projecte" ha manifestat la primera edil, qui també ha assegurat que "el trinquet d'Almassora aconseguirà que, un esport tradicional que cada dia suma més adeptes, tinga l'espai que des de fa tants anys es mereix al nostre poble".

Actualment, el servei municipal d'arquitectura ultima els detalls del projecte, que serà licitat en les properes setmanes. Prèviament, l'equip de govern presentarà el document al Club Pilotari d'Almassora, el qual ha assessorat al personal municipal quant a les característiques de l'espai de joc, al costat de la Federació de Pilota Valenciana.

L'aportació de la Diputació s'afegeix als 520.000 euros que l'executiu local ha reservat per al present exercici i que permetran començar l'execució de les obres. El cost total de la construcció del trinquet municipal està estimat en 900.000 euros, segons arreplega l'avantprojecte, el qual també preveu una construcció de més de 1.200 metres quadrats i tres plantes.

La ubicació escollida per al nou edifici el situarà en el complex esportiu del carrer Boqueres, integrat amb altres instal·lacions com els camps de futbol i el gimnàs ja existents. D'aquesta manera, el consistori assegura l'amortització de serveis com el de neteja, bar i el de consergeria, que ja es presten en les instal·lacions.

L'edifici del trinquet ha sigut dissenyat com un bloc de línies simples i amb nombroses superfícies de vidre. La planta baixa tindrà un porxo d'accés, un vestíbul, condícies, un magatzem i l'àrea de joc. En la primera planta se situarà la 'galeria del dau' o graderies superiors i tres espais que s'utilitzaran com a despatx, vestuaris i cambra de neteja. En la segona planta, hi haurà un àrea reservada per a la instal·lació de focus i altres elements d'il·luminació, així com per a una galeria de servei. L'edifici disposarà d'ascensor i d'un sistema de climatització localitzada.

Pujar