3 de desembre de 2020 3/12/20

Almassora obri el vestidor de la reina i les dames aquest dissabte

Almassora obri el vestidor de la reina i les dames aquest dissabte - (foto 1)

  La reina de les festes d'Almassora 2019, Nuria Alcalde Vedrí, i les dames de la seua cort d'honor exhibiran la seua indumentària tradicional aquest cap de setmana en el Espai Mercat. Igual que en els tres anys anteriors, la màxima representant dels festejos i les seues dames comptaran amb un espai propi per a mostrar els seus vestits de llauradora i els complements abans que arranque la setmana de festes.

  Així, la reina i les dames Mar Rouco Cantavella i Núria Dealbert Lafuente inauguraran l'exposició el dissabte a les 11 hores. La sala estarà oberta al públic d'11 a 13 hores i, a la vesprada, de 17 a 20 hores tant en la jornada del dissabte com el diumenge per a afavorir l'assistència de públic a una setmana que es duguen a terme els primers actes de les festes: presentació, pregó i romeria a Santa Quitèria.

  Segons ha informat la regidora de Festes, Isladis Falcó, cadascuna de les tres representants exhibirà un vestit complet de llauradora en la primera planta del Mercat Central. A més, la sala albergarà una exposició de mantillas i complements de vestit regional a càrrec de Juan Manuel Fernández.

  “La riquesa de les teles i els models triats per la reina i les dames sempre encurioseix en vespra de les festes de Santa Quitèria, per la qual cosa per quart any consecutiu tornem a triar la sala del Espai Mercat perquè qualsevol persona puga acostar-se a conéixer algunes de les peces que lluiran nostres representants”, segons Falcó.

  La visita a la col·lecció de vestits, davantals, sabates i la resta de complements també comptarà amb la presència de la reina de les festes 2018, María Portalés Montañana, i les dames Carmen Claverías Sedeño, Arantxa Escuder Ibáñez, Carla Fuster Andrés, Sandra García Moreno, María Gómez Muñoz i María Moya Mingol, que acompanyaran a les seues successores en el matí del dissabte. Tornaran a coincidir el divendres de la setmana vinent en la presentació de la reina.

  En aquest sentit, la responsable de l'àrea ha recordat que la Junta Local de Festes ultima tots els detalls perquè la cerimònia, que se celebrarà en el Recinte Fester del camí Benafelí, resulte un èxit. De la mateixa forma, els voluntaris de la JLF treballen en els preparatius del Pregó del dissabte 11 i la Romeria del diumenge 12 com a preludi de la setmana gran en honor a Santa Quitèria.

  Pujar