1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora obri al públic familiar les classes del cuina del Mercat Central amb un centenar de nova places

Almassora obri al públic familiar les classes del cuina del Mercat Central amb un centenar de nova places - (foto 1)

  La iniciativa de la Regidoria de Comerç per a atraure nous públics al Mercat Central d'Almassora a través de sessions de cuina en directe, s'amplia ara per a arribar fins a les famílies del municipi i facilitar així “que els més joves coneguen els productes que ofereixen aquests comerços i s'acostumen a comprar productes de proximitat i de qualitat”, com ha assenyalat l'edil de l'àrea, Roger Beltrán. Les noves classes tindran lloc el dissabte 13 i el dimarts 23 d'abril i hi haurà disponibles 95 places per a la reserva de les quals han obert hui mateix el termini.

  Així doncs, la primera de les sessions consistirà en la preparació d'una paella valenciana i d'un arròs melós de rap i carxofes, elaborats amb productes que es troben en les parades del Mercat Central i que els assistents aprendran a seleccionar durant la compra en família que precedirà la classe. Així mateix, la jornada comptarà amb un apartat infantil, en el qual l'equip de professionals a càrrec dels tallers ensenyarà els més xicotets a elaborar plats saludables a base de llegums, verdures i fruites.

  L'activitat començarà a les 10.30 hores i s'estendrà durant tres hores aproximadament.  La Regidoria de Comerç ha habilitat 50 places per a persones adultes i altres 25 per a xiquetes i xiquets de 4 i 12 anys, que poden reservar-se a través  de la web municipal o en les oficines del Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC).

  Per a la jornada de dimarts 23 d'abril, en plenes vacances escolars de Pasqua, el consistori ha programat una nova sessió de cuina familiar per a 20 persones, que se suma a les que se celebrarà al matí. En aquesta ocasió, la classe començarà  a les 17.30 i s'estendrà fins a les 19.30 hores, un temps en el qual xicotetes i xicotets aprendran a preparar ‘rotllets de llima’ i mones.

  Cal recordar que aquesta última activitat està emmarcada dins del programa ‘Cuina de Mercat’, la qual aspira a oferir classes de cuina amb productes de temporada i vinculades al calendari festiu. El consistori també ha ampliat en 25 places la disponibilitat d'aquests tallers després que s’esgotaren les vacants en poc més d'una setmana.

  Inici de la IX Ruta de la Tapa

  Els 16 bars i restaurants que participen en la novena edició de la IX Ruta de la Tapa i el Vi encenen demà a la nit els fogons per a preparar el prop de mig centenar de plats que el públic podrà degustar durant els caps de setmana del mes d'abril, a més de la nit de Dijous Sant. L'organització sortejarà quatre sopars per a dues persones i un lot de vins entre tots aquells comensals que voten les millors preparacions.

  Pujar