30 de setembre de 2020 30/9/20

Almassora negociará amb les empreses del Serrallo el finançament de la pantalla verda

Almassora negociará amb les empreses del Serrallo el finançament de la pantalla verda - (foto 1)
  • El consistori ha convocat als representants de les indústries el pròxim 20 d'octubre

L'Ajuntament d'Almassora segueix endavant amb les gestions per a portar avant el projecte de creació d'una pantalla verda que separe el polígon del Serrallo de la zona residencial del districte marítim. La seua construcció està valorada en 5,2 milions d'euros segons el projecte elaborat pel consistori, un elevat cost perquè el que l'equip de govern cerca finançament.

El gabinet d'Alcaldia ha convocat per al pròxim 20 d'octubre una trobada amb les empreses que desenvolupen la seua activitat en el polígon per a presentar-los el projecte i demanar la seua participació econòmica. Per a l'alcaldessa, Susanna Nicolau, la col·laboració de les companyies és "una peça clau en la materialització d'un projecte que suposarà una profunda transformació per a tota la costa d'Almassora". No obstant açò, Nicolau ha recordat que, per a la creació del parc, serà necessari implicar "a l'administració autonòmica i a l'Ajuntament de Castelló".

Les edils de Platges, Amaya Gómez, i d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, estaran presents durant la reunió. Gómez considera que l'execució d'aquest projecte és "inajornable", ja que, segons l'edil, "la pantalla mitigaria els sorolls, olors i impacte visual que pateixen diàriament els veïns del districte marítim". Per la seua banda, Martinavarro ha incidit en la necessitat d'obtenir el finançament suficient per a iniciar "com més prompte millor" la compra dels terrenys sobre els quals se situarà el parc, valorada en 2,1 milions d'euros.

Cal recordar que l'equip de govern ha mantingut sengles trobades amb la Conselleria d'Infraestructures i Medi ambient, així com amb la Direcció General de Canvi Climàtic. Els representants municipals han traslladat el projecte als diferents organismes de l'administració autonòmica i han abordat les possibilitats de finançament de les quals aquesta disposa. No obstant açò, en paraules de Nicolau "és de justícia que tots els agents públics i privats implicats en l'activitat del polígon col·laboren per a dur a terme la creació de la pantalla verda del Serrallo".

 1 comentari
Sufridor de perfumes y ruidos chungos
Sufridor de perfumes y ruidos chungos
03/10/2016 11:10
Mas que necesario

Creo que es lo mas necesario para la playa, para evitar todo lo comentado, vas por las carreteras y hay pantallas en sitios, con muchos menos molestias. A parte, seria un sitio estupendo en la playa, para poder hacer deporte, caminar y correr, es imposible hoy en dia.

Pujar