27 de gener de 2020 27/1/20

Almassora mostra els tresors del Torrelló en les jornades de portes obertes del Museu

Almassora mostra els tresors del Torrelló en les jornades de portes obertes del Museu - (foto 1)
  • La seu del carrer Sant Vicent acull visites guiades i tallers infantils

La Regidoria de Patrimoni culmina hui les jornades de portes obertes del Museu Municipal del Torrelló com a reclam per a mostrar al públic les troballes traslladades des del jaciment fins a la sala d'exposicions del carrer Sant Vicent. L'Ajuntament ha inclòs sis visites guiades durant el cap de setmana amb l'objectiu d'acostar a la població les restes dels primers pobladors.

D'aquesta forma, la sala de la Vila ha combinat visites amb tallers infantils medievals coincidint amb la celebració de la XIX Fira de Sant Andreu, que té lloc en el barri antic. Majors i xicotets han tingut l'oportunitat d'observar les restes i conéixer com eren i com vivien fa més de 20 segles en el poblat del Torrelló del Boverot, en l'extrem oest de la localitat.

El Museu Municipal alberga peces d'alt valor històric i cultural en un edifici reformat fa ara un any per a modernitzar les instal·lacions i fer-les més accessibles. Bany adaptat, ascensor i una entrada sense barreres arquitectòniques permeten a tots els visitants recórrer l'espai on la localitat recrea els primers assentaments i mostra els utensilis i armes utilitzades pels ibers i la resta de pobladors.

Aquestes dues jornades de portes obertes s'han distribuït en horari de matí i vesprada (12, 17.30 i 19 hores) per a afavorir el major nombre d'assistents coincidint amb la celebració de la fira medieval. A més, igual que va plantejar la regidoria amb les visites guiades al jaciment del Torrelló a mitjan novembre, les rutes han inclòs tallers específics per als més xicotets.

“L'objectiu és acostar el patrimoni a totes les persones, despertant la seua curiositat per les restes que hem anat traient a través de les diferents excavacions i que estan a la vista de qualsevol persona en la col·lecció del museu”, ha destacat la regidora de l'àrea, Carmina Martinavarro.

D'aquesta forma, els qui fa un parell de setmanes van participar en les visites al jaciment, han tingut l'oportunitat ara de veure de prop totes les restes extretes i exposats en les vitrines amb la informació pertinent i les condicions ambientals apropiades per a garantir la seua conservació.

Pujar