elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora mira al futur en violeta

Almassora mira al futur en violeta
  • Programa actes culturals per a educat en igualtat davant l’augment dels casos

MÉS FOTOS
Almassora mira al futur en violeta - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora ha proposada hui una mirada en positiu al futur per a commemorar el 25N des de l'esperança. La plaça Pere Cornell ha sigut l'escenari triat per a la lectura del manifest i ha comptat amb la participació de l'alumnat del col·legi Germans Ochando, que s'ha sumat a l'acte amb les ulleres de color violeta per a mirar avant amb perspectiva de gènere.

La primera edil, Merche Galí, ha recordat a les víctimes amb l'acompanyament musical en directe i la solta de globus, un per cada dona assassinada en l'últim any. Al marge de la lectura del manifest, el consistori ha fet públics les dades que evidencien un increment de les denúncies i els seguiments que realitza el grup Viogen per a protegir les dones maltractades. Si en 2019 van ser 21 els casos tractats, la xifra es va incrementar fins als 25 i, en l'actualitat, el registre apunta a 36 nous expedients durant aquest any. L'estadística no reflecteix cap cas en el qual el maltractat siga un home.

En l'actualitat, Almassora té 103 víctimes amb 105 agressors. La Unitat d'Igualtat i la Unitat de Mediació de Policia Local, formada per dos oficials especialistes en la matèria, són les encarregades d'atendre qualsevol incidència els 365 dies en horari ininterromput.

La Regidoria d'Igualtat, a càrrec de María José Tormo, ha dissenyat un programa d'actes que inclou huit iniciatives: l'exposició fotogràfica ‘Silenci. Dones Girafa’, d'Amparo Navas; l'obra de teatre de Pepa Cases ‘Besame 2.0’, un taller de defensa personal, el programa ‘Dones i noves tecnologies’, el VII Festival de cinema ‘Ciutat compromesa’, la tradicional lectura del manifest contra la violència de gènere, l'obra de teatre ‘Cartes a Curie’ i la conferència de coeducació en l'àmbit familiar impartida per Aitana Muñoz.

Pujar