21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora lliga l'execució del projecte d'accessibilitat del Museu del Torrelló amb 27.000 euros

Almassora lliga l'execució del projecte d'accessibilitat del Museu del Torrelló amb 27.000 euros - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha assegurat els treballs que convertiran en accessible el Museu del Torrelló amb la instal·lació d'un ascensor, després de reservar 26.790 euros per a l'execució del projecte. Aquests fons corresponen al 55% del cost total, ja que el consistori rebrà el suport de la Generalitat Valenciana per a sufragar la part restant.

  L'aportació municipal estarà disponible a meitat d'octubre, moment en què està previst que entre en vigor l'última modificació de crèdits aprovada pel ple que inclou aquests prop de 27.000 euros. Les obres hauran de finalitzar abans de concloure l'any, de manera que el departament de Patrimoni puga gestionar la subvenció autonòmica segons les bases que la regulen.

  La regidora de l'àrea, Amaya Gómez, ha visitat el museu al costat del seu director, Gerardo Clausell, i ha confirmat que “aquesta instal·lació necessita d'una modernització per a poder obrir-la a més públic, però també per a multiplicar les seues possibilitats com a espai multidisciplinari i educatiu ideal per a complementar les visites al jaciment”. L'edil espera “que els treballs puguen començar només els fons estiguen disponibles”, per la qual cosa el seu departament ja ha avançat “alguns tràmits per a la instal·lació de l'ascensor”.

  Així doncs, les tres plantes del Museu Municipal del Torrelló estaran comunicades per un elevador l'accés al qual estarà situat en l'actual zona de banys de la planta baixa. El centre també comptarà amb dues condícies per planta, una dels quals estarà adaptada per a poder ser utilitzada per persones amb mobilitat reduïda.

  Cal recordar que la sala alberga les restes trobades en les excavacions del jaciment del Torrelló del Boverot, del que pren el nom aquest museu. Les visites a l'exposició estan incloses en les rutes guiades que la regidoria de Turisme organitza periòdicament pel casc històric del municipi. Així mateix, des de maig del passat any, Almassora ofereix un recorregut virtual per la Vila en el qual els visitants poden descobrir la història dels edificis i monuments més pintorescs mitjançant l'escaneig de codis QR.

  Pujar