elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora licita les obres de Corell per 1,1 milions, la inversió més quantiosa de 2022 en un sol barri

Almassora licita les obres de Corell per 1,1 milions, la inversió més quantiosa de 2022 en un sol barri
  • Solucionarà inundacions, renovarà la xarxa de serveis públics i apostarà per l’accessibilitat

L'Ajuntament d'Almassora ha tret a licitació les obres de regeneració del barri de Corell per a dotar d'accessibilitat i millorar les infraestructures urbanes d'aquest districte per 1.173.831,51 euros. Es tracta de la major inversió de 2022 en un únic barri i compta amb el cofinançament dels fons FEDER i el consistori al 50%. Té un termini d'execució de 10 mesos.

L'objecte del contracte inclou: la renovació de la xarxa de proveïment que actualment és de fibrociment i de diàmetres xicotets, la renovació dels trams de la xarxa de residuals que presenten problemes, la implantació d'una xarxa de pluvials que evite inundacions per aigua de pluja i conduïsca aquestes aigües al barranc, la millora de serveis urbans com la xarxa de telecomunicacions i elèctrica i la renovació del disseny de l'espai urbà viari, millorant les condicions d'accessibilitat per als vianants i restringint el trànsit de vehicles pels carrers del barri.

La inspecció tècnica del barri va detectar una amplària insuficient de les voreres, “menor o igual a un metre”, no existeixen guals ni passos de vianants en les voreres que faciliten la mobilitat de vianants, el disseny no fomenta els desplaçaments sostenibles enfront de l'ús del vehicles privat i l'estat del paviment és “regular”, empitjorat en les zones on s'han realitzat rases per a la instal·lació de nous serveis o reparacions.

Tal com indiquen els tècnics en el plec de clàusules, “l'àmbit objecte de la prestació té una superfície i delimitació adequada per a l'execució contínua i no és convenient fraccionar-ho o dividir-lo per a la seua execució en lots, ja que s'incrementarien els costos de producció i implicaria de la coordinació necessària per a evitar majors molèsties als veïns”.

La primera edil ha recordat que l'Ajuntament ja es va desplaçar al centre social d'aquest districte al setembre per a presentar al veïnat el projecte i incloure propostes ciutadanes en el disseny final, “que concentra la inversió més quantiosa en un barri de colp, sense fases, executada en un únic tram”.

“És una inversió per a modificar tota la trama urbana i solucionar els problemes d’evacuació 'aigües, una intervenció que canviarà l'aspecte global de Corell i que representa la necessitat de permeabilitzar i connectar totes les zones del poble enfront de la segregació per barris”, segons l'alcaldessa, Merche Galí.

La de Corell és la segona obra que trau a concurs l'administració pública aquest mes de gener, en coincidir amb l'entrada en vigor del nou pressupost, després de la licitació de les obres en Pius XII. “Vam dir que 2022 era l'any dels barris, els grans oblidats, i a penes ha passat una setmana des que activem en vigor els comptes d'enguany i ja hem posat en marxa la maquinària de contractació per a millorar districtes i connectar-los entre ells, que és el que engrandeix a tota la ciutat”, segons la primera edil.

Pujar