30 de setembre de 2020 30/9/20

Almassora inverteix 112.000 euros a reduir el consum elèctric en l'enllumenta dels polígons

Almassora inverteix 112.000 euros a reduir el consum elèctric en l'enllumenta dels polígons - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha aprovat el subministrament i muntatge d'equips electrònics per a lluminàries d'enllumenat públic en polígons industrials amb l'objectiu de reduir el consum elèctric. L'expedient va eixir a licitació per 149.816,15 euros. Finalment, aquest contracte de caràcter anual s'ha adjudicat per 112.267,5 euros, una inversió que quedarà amortitzada en un termini màxim de dos anys i mitjà.

  "A pesar que és una inversió quantiosa, la rendibilitat que produirà a mitjà termini es notarà en les arques municipals i també en el compromís que manté aquest Ajuntament amb la sostenibilitat", ha assenyalat el regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco. De fet, les noves lluminàries de halogenuro metàl·lic substituiran als antics llums de vapor de sodi d'alta pressió, tecnologia convencional amb més de 20 anys d'antiguitat.

  No obstant açò, a causa del bon estat en què es troben els fanals, la inversió municipal es limitarà a substituir els equips interiors i mantindrà l'estructura externa. Els veïns percebran el canvi quan s'encenguen els fanals, ja que la nova llum serà blanca en lloc de la groga habitual. Aquesta primera fase de substitució d'equips afectarà als polígons industrials, el resultat dels quals permetrà estudiar la implantació d'aquesta tecnologia en altres punts del casc urbà.

  Un dels motius de l'elecció d'aquests equips és la tornada econòmica, més ràpid que en el cas de les bombetes de tipus led, atès que l'estalvi de consum és immediat. A més, els llums led tenen un cost de 400 euros enfront dels prop de 80 euros dels llums de halogenuro metàl·lic.

  Mercat Central

  A més, una empresa d'electricitat d'Almassora va substituir ahir els 80 focus del Mercat Central per llums tipus led, una inversió que permetrà reduir el consum a la meitat, a més de generar llum blanca més potent. La intervenció inclou també el detector de persones en els lavabos de l'edifici per a evitar que la llum es quede encesa.

  D'altra banda, la junta de govern ha aprovat la instal·lació de línies elèctriques per a enllumenat públic en polígons a una empresa de la localitat. Aquesta inversió, valorada en 20.888,11 euros, afectarà als camins Pla de Musero i l'Alcora i adjacents. És a càrrec dels Planes d'Obres i Serveis (POYS) de la Diputació Provincial de Castelló.

  Les intervencions en matèria de Serveis Públics en polígons industrials han continuat amb la reposició de prop d'un centenar de trapes robades i deteriorades dels polígons SUPOI-6 i La Plana. En aquesta ocasió, el departament ha optat per peces de composite, un material plàstic menys atractiu per als lladres, ja que no té eixida en el mercat negre. La intervenció inclou també la substitució de dues reixetes d'embornals.

  Pujar