19 d’octubre de 2019 19/10/19

Almassora instal·larà cartelleria electrònica LED en el nucli urbà i la platja

Almassora instal·larà cartelleria electrònica LED en el nucli urbà i la platja - (foto 1)

  La regidora de Participació Ciutadana i Modernització, Susanna Nicolau, ha confirmat que el seu departament ha culminat recentment un estudi per a la reubicació, substitució i ampliació de la xarxa pública de marquesines i opis informatius, formada per una vintena de suports. L'objectiu d'aquesta actuació és determinar els punts de major pas de vehicles i vianants, de manera que “la informació arribe a tota la ciutadania i que les zones en les quals la població ha crescut recentment, com és el cas de la platja, queden incloses en aquest sistema”, ha manifestat l'edil.

  Una de la novetats que contempla l'estudi és la instal·lació de cartelleria electrònica, una tecnologia que, a més d'aportar dinamisme a la visualització de la informació, permetrà “l'actualització immediata i la creació d'avisos per a emergències o esdeveniments puntuals, com el trànsit i circumstàncies climatològiques especials”, en paraules de Nicolau. Entre les ubicacions recomanades per a aquests nous suports digitals destaca l'emplaçament d'un d'ells en el districte marítim, mentre que la resta se situarien en la principals vies d'accés al nucli urbà i en el centre d'aquest.

  Així doncs, aquests panells utilitzaran lluminàries LED la intensitat de les quals serà regulable en funció de la llum exterior i estaran situats sobre uns pals metàl·lics d'un mínim de tres metres d'altura. A l'interior, un ordinador controlarà les imatges fixes i vídeos, animacions i textos que projecten, un dispositiu que el personal municipal podrà programar i configurar de manera telemàtica.

  Aquest projecte forma part de l'estratègia DUSI d'Almassora i està inclòs en les actuacions de modernització i foment de la participació ciutadana. “Acostar la informació a les veïnes i veïns d'Almassora i fer-ho de manera actualitzada és fonamental per a afavorir la seua implicació en els actes culturals, esportius i de caràcter solidari que promou tant l'Ajuntament com les diferents associacions. A més, fer-ho des de diferents ubicacions promou la cohesió social del conjunt del municipi”, ha assegurat Nicolau.

  Com a part d'aquesta anàlisi, el consistori estudiarà també el trasllat de quatre dels actuals opis, atés que la seua ubicació actual limita la visibilitat als conductors. D'aquesta manera, tres de les estructures situades al carrer l'Alcora i una altra de l'avingut carrer José Ortiz seran desplaçades per a garantir la seguretat viària. Així mateix, l'anàlisi municipal recull la conveniència de renovar alguns dels actuals panells informatius, a causa del seu estat de deterioració.

  Cal destacar que l'estudi encarregat per Participació Ciutadana determina que les principals vies d'accés al nucli urbà són la CV-18, la CV-183 i el carrer Indústria, mentre que a la platja els quatre camins que connecten el passeig Marítim registren la major densitat de pas. D'altra banda, el trànsit interior es concentra als carrers Boqueres, l'Alcora, Trinitat i en les avingudes José Ortiz i el Grau, així com al passeig Marítim.

  ocultar
  Almassora instal·larà cartelleria electrònica LED en el nucli urbà i la platja
  Pujar