elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora inicia les visites guiades gratuïtes pel Torrelló aquest cap de setmana

Almassora inicia les visites guiades gratuïtes pel Torrelló aquest cap de setmana
  • Un taller infantil d’arqueologia completa el recorregut pel jaciment

MÉS FOTOS
Almassora inicia les visites guiades gratuïtes pel Torrelló aquest cap de setmana - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora activa aquest cap de setmana les visites guiades pel Torrelló després de la consolidació del jaciment arqueològic durant l'estiu. Les visites inclouen com a novetat enguany la celebració d'un taller infantil d'arqueologia per a menors entre 6 i 12 anys. Cal destacar que la intervenció realitzada el mes passat en el Torrelló està cofinançada pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea.

La Regidoria de Patrimoni ha organitzat visites per al dissabte 16 i el diumenge 17 de novembre. Els horaris del dissabte seran a les 9.00 hores la primera visita guiada, a les 10.30 hores tindrà lloc la segona i a partir de les 12.15 hores, els monitors duran a terme l'última ruta, en aquest cas acompanyada pel taller infantil d'arqueologia. D'altra banda, el diumenge hi haurà un primer torn a les 10.30 hores i l'última visita serà a les 12.15 hores, coincidint amb el taller per als més xicotets.
El públic que desitge acudir ha de reservar plaça mitjançant una inscripció prèvia obligatòria a través de la pàgina web municipal www.almassora.es, en l'apartat Serveis i Inscripció d'activitats.

“Enguany hem incorporat tallers infantils, volem motivar la presència dels més xicotets en el Torrelló, que coneguen de primera mà els orígens dels antics pobladors que van existir a Almassora”, ha declarat la regidora de Patrimoni, Carmina Martinavarro.

Cal recordar que els treballs realitzats aquest estiu sobre els murs paral·lels a la muralla principal corresponen als segles III i II a. C. A més els tècnics d'aquest projecte van determinar que el llenç de muralla que va aparéixer el mes passat correspon a una fortificació inèdita. Aquests descobriments han animat a l'equip de govern a realitzar noves intervencions en 2020 per a lluir al públic nous metres de muralla.

Pujar