1 d’octubre de 2020 1/10/20

Almassora inicia la lluita contra els mosquits davant les altes temperatures

Almassora inicia la lluita contra els mosquits davant les altes temperatures - (foto 1)

  L'empresa encarregada del control de plagues contractada per l'Ajuntament d'Almassora va iniciar ahir les prospeccions de larves de mosquits davant la pujada de les temperatures dels últims dies. Es tracta de la primera revisió, realitzada tant en casc urbà com en la platja, per a seguir l'evolució de l'espècie des dels primers dies de l'any.

  En el nucli urbà les revisions es van centrar en embornals, mentre que els operaris es van desplaçar posteriorment fins a la platja per a revisar sèquies, tolles i altres punts amb aigua estancada. Les labors van començar en Vora Riu i es van estendre fins al límit amb el terme municipal de Castelló. Els operaris van extraure mostres d'aigua per a descartar la presència de larves, que podria multiplicar-se en cas de pluges amb la temperatura actual.

  En aquest sentit, l'empresa ha recordat que el seguiment de l'espècie depèn en gran manera de les condicions atmosfèriques, atípiques en aquest moment de l'any a causa de la calor registrada en els últims dies. Segons les mateixes fonts, amb el mercuri en aquests valors és més fàcil el desenvolupament de les larves davant una possible arribada de pluges si no porta aparellat un descens de les temperatures.

  La regidora de Medi Ambient, María José Tormo, ha recordat en aquest sentit que el cronograma de treball variarà en funció de l'estació de l'any i de la meteorologia que, de fet, està previst que s'ajuste als paràmetres de l'hivern aquest mateix cap de setmana després de la calor dels últims dies. "L'empresa especialitzada coneix els factors clau en l'aparició i desenvolupament dels mosquits i, sens dubte, el temps és un dels quals més impacte té", ha indicat.

  Un altre, recorden des de l'empresa, és l'aigua estancada sense tractaments específics que impedisquen la proliferació de les larves. En aquest sentit, els tècnics desplaçats aquesta setmana fins a la platja d'Almassora van detectar nombroses piscines privades amb aigua bruta al descobert. Sobre aquest tema, sol·liciten als propietaris que prenguen mesurades per a cobrir les basses durant l'hivern o tractar-les amb productes especialitzats contra les plagues.

  La col·laboració ciutadana, incideixen, serà clau perquè la campanya contra els mosquits done els seus resultats el pròxim estiu. "L'eradicació total no és possible, però sí podem aconseguir que siga un estiu tranquil si els propis veïns ens conscienciem que també està en la nostra mà evitar l'acumulació d'aigua a l'aire lliure, a més dels tractaments de l'empresa", ha considerat.

  Pujar