22 de gener de 2021 22/1/21

Almassora inicia la construcció de l’embarcador de piragües en Santa Quitèria

Almassora inicia la construcció de l’embarcador de piragües en Santa Quitèria - (foto 1)
  • Les obres arriben als 44.000 euros i inclouen l’adequació d’accessos

L'Ajuntament d'Almassora ha iniciat la construcció de l'embarcador de piragües en el paratge de Santa Quitèria. Les obres tenen un pressupost de 43.816,02 euros a càrrec de l'empresa Teknos Obras Técnicas S.L. amb el suport de la direcció d'obra de Viu Natura. L'obertura d'aquest espai d'oci forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) cofinançat al 50% pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea.

Els tècnics d'Urbanisme han confeccionat un disseny autoritzat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que inclou el desbrossament i condicionament de la parcel·la, l'adequació del camí d'accés, l'evacuació d'aigües pluvials en la via d'accés, la construcció de la solera per a ubicació de contenidors i magatzem de piragües i la construcció i instal·lació de l'embarcador flotant.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí; i els regidors de Territori i Esports, Carmina Martinavarro i Sergio Gómez, respectivament, han visitat aquesta setmana la zona, on les màquines ja treballen per a netejar el terreny que connecta amb el riu. Fins hui, l'espai estava abandonat i envoltat de mala herba al costat de l'antic Molí de Pedra. La retirada de restolls i l'adequació de l'accés millorarà la imatge de l'entorn abans d'instal·lar l'embarcador.

La primera edil ha recordat que el projecte està inclòs en la línia EDUSI amb l'objectiu de “recuperar i posar en valor l'entorn del riu Millars” i ha agraït la col·laboració de les comunitats de regants de Castelló, Vila-real, Borriana i Almassora que, el mes de maig passat, van signar l'acord de cessió gratuïta dels terrenys durant un termini de 20 anys per a la creació d'aquest espai esportiu a l'aire lliure.

La pràctica de piragüisme en el riu forma part de les accions proposades pel consistori fins a 2023 per a recuperar un espai amb un alt potencial turístic. “La construcció de l'embarcador farà encara més interessants les visites al Millars, un entorn de gran bellesa que fins i tot a vegades ens passa desapercebut als propis veïns”, segons l'alcaldessa.

El nou embarcador serà accessible a tot just uns metres de l'ermita de Santa Quitèria, al costat de l'edifici del Sindicat d'Aigües del Millars, i quedarà a la disposició dels integrants del Club de Piragüisme d'Almassora i dels esportistes locals interessats en aquesta pràctica esportiva a l'entorn del paratge.

Pujar