8 de juliol de 2020 8/7/20

Almassora inicia 2020 amb 60 nous contractes per a formació

Almassora inicia 2020 amb 60 nous contractes per a formació - (foto 1)
  • Activa tres tallers d’ocupació, que se sumen a la pròrroga dels tres d’‘Et formem’

El Centre de Formació d'Almassora obri ja en horari de matí i vesprada després de signar aquesta setmana els 30 nous contractes de tres tallers d'ocupació. Jardineria, obra  i administració són les tres especialitats concedides pel servei valencià d'ocupació Labora, que duplica així l'oferta d'ocupació. No en va, l'edifici de l'avinguda José Ortiz acull els mateixos mòduls per a altres 30 persones amb la pròrroga del pla ‘Et formem’ de 2019 en horari matinal.

Entre els dos programes sumen més de 600.000 euros cofinançats per la Generalitat Valenciana, el Fons Social Europeu i l'Ajuntament d'Almassora i, per primera vegada, suposen que el Centre de Formació opere a ple rendiment. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, que ha rebut als nous treballadors, ha recordat que aquest projecte té una vigència d'un any, “en el qual l'alumnat tindrà l'oportunitat d'aprendre noves competències per a accedir al mercat laboral”.

A més de l'alumnat, el servei municipal d'Ocupació ha seleccionat a les persones que s'encarreguen ja d'impartir els tallers i de la labor administrativa del centre. En concret, a la direcció se suma personal auxiliar administratiu a jornada completa i professorat de suport a mitja jornada. Quant als tallers específics, la localitat compta amb un docent d'operacions auxiliars de revestiments continus en construcció i fàbriques d'obra de paleta, una altra persona s'ocupa del mòdul de serveis administratius i generals i d'activitats administratives en relació amb el client i, finalment, hi ha un responsable d'activitats auxiliars en vivers, jardins i zones verdes.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i el regidor d'Ocupació, Javier Martí, han donat la benvinguda als 30 empleats que compaginaran classes formatives i pràctiques i es beneficiaran de l'increment del 24% destinat a la creació d'ocupació en el pressupost municipal de 2020 enfront de l'any passat. En total, l'Ajuntament d'Almassora ha reservat 1.562.000 euros en el nou exercici per a la promoció de l'ocupació a través de l'ampliació de la plantilla municipal, els tallers referits, el Pla Municipal d'Ocupació i els programes Emcuju, Empuju i Emcorp.

Els tallers activats aquesta setmana absorbeixen, igual que el pla municipal, la major part de la inversió en ocupació, per davant dels fons reservats a la creació de sis noves places de treball en la plantilla municipal. En aquest cas, el consistori destinarà 227.741,30 euros per a la contractació d'un agent d'ocupació i desenvolupament local, un psicòleg/a, un educador/a social i tres llocs d'auxiliar administratiu.

Pujar