elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora incorpora a 43 peons agrícoles per a netejar vies públiques

Almassora incorpora a 43 peons agrícoles per a netejar vies públiques
  • Treballaran durant un mes amb el salari mínim interprofessional

L'Ajuntament d'Almassora ha contractat 43 peons agrícoles que prestaran els seus serveis durant un mes per a posar a punt séquies, barrancs, camins rurals i escolaments. El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha concedit més de 70.000 euros al consistori per a la incorporació d'aquest personal temporal del sistema especial agrari per a endreçar les zones públiques i combatre l'atur estacional que afecta el sector agrícola.

Tots els beneficiaris del programa, aturats en el moment de la contractació, han estat registrats almenys durant tres mesos de l'últim any en aquest sistema de cotització i l'han acreditat mitjançant la vida laboral, tres nòmines o cupons. El departament d'Ocupació ha formalitzat els seus nous contractes després de les entrevistes posteriors a les persones candidates remeses pel servei Labora de la Generalitat Valenciana.

Tal com han indicat les mateixes fonts, tots aquests treballadors cobraran el salari mínim interprofessional durant el mes de treball, que va arrancar ahir amb la neteja de camins, séquies i escolaments, sobretot en la zona d'horta i a la platja d'Almassora. El personal al seu càrrec ha dividit als nous empleats en equips per a optimitzar el seu rendiment i avançar el treball en les zones més afectades per restolls i matolls, que podrien cremar en cas d'incendi o suposar un problema davant un fort episodi de pluges.

En concret, els operaris han començat a netejar els camins Benafelí, la Mar, Vora Riu, Els Clots, Pla de Museros, Om Blanch, la Ratlla, Hostalassos, Reial de Borriol, Vora Rambla, Fons,  Segadors, Doblons, Caminàs de la Palmera, Caminàs de Fangs, Musclera, de la Gasulla, Marjalet, del Pilar, Mitgera, Catalans, Els Lladres, així com les travessies Sant Antoni, Collantes i Sant Josep, els marges de la CV-10, CV-18 i AP-7 i, a més, els escolaments de la Mitgera, Cigarreta, Pedregalos, Salset, Ortega, d'Irun i d'Ortiz.

La seua reinserció en el món laboral ha tingut lloc després de la benvinguda a la plantilla municipal per part del regidor d'Ocupació, Javier Martí, que ha recordat als treballadors les seues obligacions durant el temps en què representen al consistori i els ha animat a adquirir hàbits de treball per a incorporar-se a l'entorn professional una vegada acabat aquest contracte.

Pujar