18 de setembre de 2020 18/9/20

Almassora incorpora l'avís telefònic per a evitar talls d'aigua en Santa Quitèria

Almassora incorpora l'avís telefònic per a evitar talls d'aigua en Santa Quitèria - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Almassora incorpora l'avís telefònic per a evitar talls d'aigua en Santa Quitèria - (foto 2)

  El regidor de Serveis Públics d'Almassora, Joan Antoni Trenco, ha presentat aquest matí el sistema d'avisos telefònics per a evitar talls de subministrament d'aigua en Santa Quitèria. Aquesta eina que gestiona el seu departament està en marxa des de finals de desembre per a garantir el proveïment dels edificis públics en aquest districte davant l'absència de canalització d'aigua potable.

  Tal com ha informat, aquesta circumstància obliga a rebre l'aigua de séquia emmagatzemada en un aljub, tractar-la mitjançant osmosi i conduir-la fins a la unitat de respir per a familiars de malalts d'alzheimer, l'entorn de l'ermita o l'alberg quan aquest centre estava operatiu. Per això, “és imprescindible garantir que el depòsit té sempre suficient reserva per a donar servei als edificis públics”, ha indicat Trenco.

  Així, aquesta inversió pròxima als mil euros per a l'adquisició del mòdul telemàtic permet conéixer a temps real qualsevol necessitat d'aigua per a contactar amb els regants i ampliar el cabal. “Amb aquesta eina ens assegurem que mai hi haja un problema de proveïment, sobretot en la unitat d'Alzheimer, per les circumstàncies especials dels seus usuaris”, ha incidit.

  Els missatges es deriven automàticament als responsables del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) i al propi regidor de l'àrea per a la reconducció del nivell d'aigua. Una vegada restablit als nivells òptims per a garantir el subministrament, el sistema telemàtic envia un nou avís per a informar de la recuperació del cabal en les proximitats de l'ermitori.

  La incorporació de noves tecnologies en els serveis públics de Santa Quitèria segueix la línia de l'APP implantada per a conéixer a temps real el funcionament de les bombes d'aigua en les estacions de la platja: les hores d'activitat, fallades en el sistema elèctric, l'entrada en funcionament dels grups electrògens a causa d'aquestes possibles avaries, l'hora exacta en què s'activa cada equip i si s'ha produït alguna fallada durant el procés de connexió.

  En aquest cas, l'empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i clavegueram d'Almassora, Facsa, va ser l'encarregada d'activar aquest control remot que també detecta intrusos en els equips de bombament de la localitat com a mesura de seguretat en cas d'emergència.

   

   

  Pujar