13 de desembre de 2019 13/12/19

Almassora incidirà en la importància de la prevenció en ocasió del Dia Mundial contra el Càncer

Almassora incidirà en la importància de la prevenció en ocasió del Dia Mundial contra el Càncer - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha anunciat les accions que durà a terme en ocasió del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra aquest diumenge. La Regidoria de Sanitat, dirigida per Diana Belliure, ha programat un xarrada amb la doctora Teresa García Redón, responsable de la Unitat de Prevenció del Càncer de Mama de Castelló, i activitats infantils amb les quals acostar la realitat de la malaltia als xicotets.

  La ponència de García Redón se celebrarà el pròxim 13 de febrer a les 18.00 hores i se centrarà en les estratègies de prevenció del càncer. La doctora abundarà així mateix en el paper que juga la genètica a l'hora de desenvolupar la malaltia i detallarà les dades que llancen les estadístiques sobre la incidència i la taxa de superació. La presentadora de l'acte serà la cap de zona bàsica d'Almassora, Gema Monforte.

  “Acostar la informació a la població és una prioritat i fer-ho de la mà de persones expertes com la doctora García Redón, un autèntic privilegi”, ha destacat l'edil de Sanitat. Belliure ha agraït “la col·laboració de la Conselleria de Sanitat i del seu personal en l'organització d'aquesta ponència, a la qual convidem a la ciutadania a assistir i amb la qual esperem que els hàbits preventius comencen a formar part del seu dia a dia”.

  També amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil -el pròxim 15 de febrer- el departament de Serveis Socials ha organitzat un compta contes infantil per al divendres 16 basat en l'obra “Supermara, superheroïna per sorpresa”, escrita per Teresa Broseta i Toni Cap. La docent Carmen Clausell serà l'encarregada de narrar aquesta història amb la qual els xicotets aprendran com afecta el càncer a la rutina d'una xiqueta. A més, està previst que el llaç daurat que simbolitza la malaltia penge de la façana de la casa consistorial.

  Cal destacar que en 2017 es van detectat 228.482 casos de càncer a Espanya, una xifra que, segons estimen els experts, ascendirà fins als 315.413 casos en 2035. Les estadístiques reflecteixen que la supervivència dels pacients és del 53% passats cinc anys del diagnòstic inicial, “un percentatge que només la recerca i la formació del personal podran incrementar”, ha manifestat Belliure.

  ocultar
  Almassora incidirà en la importància de la prevenció en ocasió del Dia Mundial contra el Càncer
  Pujar