elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora inaugura hui la reforma del Casal Jove amb més accessibilitat i cursos permanents

  • La reforma, valorada en 148.000 euros, està cofinançada per l'Ajuntament i Europa

Almassora inaugura hui a les 20 hores la reforma del Casal Jove, situat al carrer Sant Bàrbara número nou. L'empresa Pacale 10 S.L. ha realitzat les obres d'accessibilitat i ha creat l'aula d'informàtica amb un pressupost de 148.760 euros cofinançat al 50% entre els fons FEDER de la Unió Europea i els fons municipals. Ara, l'edifici albergarà tallers i cursos permanents, a més de garantir l'accés a qualsevol persona.

La remodelació ha inclòs la incorporació d'un ascensor i lavabos adaptats, juntament amb una rampa en l'entrada per a assegurar el pas de les persones amb mobilitat reduïda. Així mateix, l'adjudicatària ha incorporat una aula d'informàtica en la segona planta per a formar al veïnat en administració electrònica i accés a internet.

En aquest sentit, el departament de Joventut, gràcies al Pacte Ceràmic, efectuarà a partir d'octubre cursos gratuïts de formació de dues hores sobre ofimàtica. El Casal Jove acollirà un taller de processador de textos, una sessió d'informàtica bàsica, una jornada per a aprendre les eines de creació de presentacions i una altra per a realitzar fulls de càlcul. L'objectiu és que la ciutadania adquirisca coneixements que permeten reduir la bretxa digital i augmentar la igualtat d'oportunitats.

“La remodelació també ha convertit l'edifici en un espai per a la desconnexió que hem omplit amb activitats d'oci”, ha assenyalat la regidora de Joventut, María Luisa Renau. Així, el Casal Jove reiniciarà la seua activitat els dissabtes amb l’esplai i romandrà obert de dilluns a divendres de 16 hores a 20.30 hores per a entretindre a menors d'edat amb un programa de temps lliure.

“Els treballs han convertit el Casal Jove en un centre modern de formació i oci juvenil”, ha comentat Renau. L'edil va presentar a principis de setembre les activitats juvenils previstes pel consistori des d'aquest mes fins a desembre en el nou edifici. El programa està disponible en la pàgina web de l'Ajuntament i les persones interessades en els cursos poden sol·licitar més informació a través del correu joventut@almassora.es.

Pujar