elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora implica a penyes, colles i col·lectius juvenils en la promoció dels bons tractes en les festes

Almassora implica a penyes, colles i col·lectius juvenils en la promoció dels bons tractes en les festes

  Les festes de la Mare de Dèu del Roser suposaran l'engegada de la campanya 'Fes tractes amb els bons tractes: viu la festa lliure de masclisme', promoguda des de la Regidoria d'Igualtat per a fomentar "pràctiques respectuoses amb les dones i, en general, amb totes les persones que es donen cita en els actes festius", ha assegurat l'edil d'àrea, Susanna Nicolau.

  Així doncs, el consistori ha editat 6.000 xapes i adhesius i 600 cartells que distribuirà entre les penyes, colles i els joves del municipi. La Junta Local de Festes també se sumarà a aquesta iniciativa i farà lliurament del material als veïns que ho sol·liciten durant la venda del programa de festes. A més, i amb l'objectiu d'arribar als col·lectius juvenils d'Almassora, l'agent d'igualtat del municipi realitzarà una sessió informativa el pròxim 3 d'octubre en la qual implicarà a les i els adolescents en la difusió del missatge central de la campanya, la imatge de la qual ha sigut dissenyada per l'artista local Polo.

  També el Recinte Fester i el casal del vi seran espais als quals l'Ajuntament d'Almassora prestarà especial atenció. Les casetes lluiran el cartell promocional i un gran pancarta recordarà el lema 'Fes tractes amb els bons tractes' als veïns que gaudisquen de l'ambient en aquests dos punts clau de les festes de la Mare de Dèu del Roser. Igualtat també comptarà amb la col·laboració de comerços locals, serveis sanitaris i centres educatius per a la difusió de la campanya.

  Entre les actuacions més destacades de la iniciativa destaca la promoció de la llista de cançons editada per l'Institut Basc de la Dona, batejada amb el nom de 'Beldur Barik' ('Sense por' en basca) i disponible en la plataforma musical Spotify. Temes com ' Born this way' de Lady Gaga, 'Rumba del adiós' de Ojos de brujo o 'Tu i sols tu' del grup El Diluvi figuren en aquesta guia de temes ballables que compta amb més de 25 títols i l'ús de la qual promourà la Regidoria d'Igualtat.

  "Hem d'aconseguir que joves i majors, però sobretot les noves generacions, deixen de viure la festa des de l'abús i comencen a adoptar actituds més sanes a tots els nivells", ha destacat Nicolau. "Hem volgut donar un enfocament positiu a la campanya i abordar les celebracions centrats en la diversió, sempre amb el respecte als altres com a frontera per a qualsevol comportament", ha assegurat la regidora.

  Cal recordar que la voluntat de l'executiu local és que 'Fes tractes amb els bons tractes: viu la festa lliure de masclisme' es convertisca en una acció anual i estiga present en altres celebracions rellevants com el Nadal, el Carnestoltes o els esdeveniments organitzats per la Associació de Penyes i Colles d'Almassora.

  Pujar