elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora homenatjarà la societat civil en el Dia de la Policia per la lluita contra la COVID

Almassora homenatjarà la societat civil en el Dia de la Policia per la lluita contra la COVID
  • La celebració serà l’1 de juliol amb protocol de seguretat per a evitar contagis

La Policia Local d'Almassora homenatjarà la societat civil durant l'acte anual de celebració del Cos en agraïment a la seua col·laboració desinteressada enfront de la COVID-19. El comissari cap, Roberto Verdoy, ha confirmat que la plantilla posarà en valor l'esperit de la solidaritat ciutadana, a més del Consorci Provincial de Bombers, així com als agents que compleixen 15 o 25 anys de servei.

El Dia de la Policia Local se celebrarà el pròxim 1 de juliol, coincidint com cada any amb l'aprovació de l'Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, i en aquesta ocasió serà el propi veïnat l'homenatjat per la confecció i repartiment d'elements de protecció durant el confinament i els mesos de major impacte de la pandèmia.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha recordat que l'acte s'adaptarà a les noves mesures sanitàries amb voluntat d'obrir-lo a la població sense posar en risc la salut pública. El format es va modificar l'any passat amb la renúncia a la passada de revista i el lliurament de medalles, així com el trasllat de l'acte central de la Casa de la Cultura, lloc habitual, a l'Aula de Formació del consistori.

En aquesta ocasió Almassora recuperarà part de la cerimònia, que inclourà també el lliurament de premis a l'alumnat de la localitat que ha participat en els certàmens convocats per la Policia Local. L'acte tindrà un esment especial per a la pròpia plantilla del Cos, que en 2020 va afrontar l'alerta sanitària amb fins a un 30% d'agents aïllats en quarantena per positius en COVID o per haver sigut contactes estrets amb persones infectades.

El comissari així ho reflecteix en la memòria de l'any passat, en la qual destaca la “capacitat de sacrifici i professionalitat en moments tan crítics, especialment a aquells que van sacrificar la seua pròpia salut oferint el seu treball i lleialtat discreta”.

Verdoy també ressalta en el seu informe el “esforç adaptatiu i d'actualització” per a atendre les diferents mesures d'estat d'alarma amb confinament, nova normalitat, toc de queda, tancaments d'instal·lacions municipals” i altres “que ens han obligat a dirigir en cada situació diferent els nostres esforços a unes situacions molt greus i molt canviants”.

Pujar